|

Ünlü yönetmen Lee, Türkiye'de

ABD'li Yönetmen Spike Lee, 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali için ilk kez Türkiye'ye geldi.

Cihan
00:00 - 17/07/2007 Salı
Güncelleme: 11:20 - 17/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Ünlü yönetmen Lee, Türkiye'de
Ünlü yönetmen Lee, Türkiye'de

Atatürk Havalimanı'nda organizasyon yetkililerinin karşıladığı Spike Lee, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, "Birçok filmimin müziklerini de yapan yetenekli trompetçi Terence Blanchard ve Beşlisi'yle birlikte dünyanın değişik ülkelerinde konser dizisi yapıyoruz. Bu akşam da İstanbul'dayız. Müzisyen bir babanın oğlu olarak caz, hayatımda önemli bir yere sahip" dediLee, üzerinde çalıştığı son projenin ise, ikinci dünya savaşına katılan zenci askerlerin hayatını anlatan bir yapım olduğuna işaret etti.



Etkinlik Sepetçiler Kasrı'nda bugün saat 22. 00'de başlayacak. Toplumsal ve provokatif içerikli 'Malcolm X', 'Inside Man', '25th Hour', 'Mo' Beter Blues' gibi filmlerinin müzik ve görüntülerini kurgulayacak olan Lee ve ekibine, 20 kişilik İstanbul Oda Orkestrası da eşlik edecek.



Caz müzisyeni bir babanın oğlu olarak Brooklyn'de büyüyen Spike Lee, "Mo Better Blues", gibi caz filmleri ve "Do The Right Thing" ve "Malcolm X" gibi kült filmlerin yanı sıra Michael Jackson, Prince ve Public Enemy gibi sanatçılara çektiği video-klipler ile de tanınıyor. Filmleri dışında da Amerikan toplumu için tartışmalı konularda çarpıcı tavırları ile tanınan sanatçı, son olarak 2005 yılında New Orleans'ı vuran Katrina kasırgası ile ilgili bir belgesel yaptı. Dört saatlik "When The Leeves Broke", 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında ülkemizde gösterildi.

17 yıl önce