|

Ünlü yönetmen tek filmden servet kazanacak!

Dark Knight üçlemesi, Inception ve Interstellar filmleriyle ününe ün katan yönetmen Christopher Nolan, çektiği son filmiyle yine gündemde. Ancak bu sefer filmden çok Nolan'ın film için yaptığı anlaşma konuşuluyor. Ünlü yönetmenin gişe sonunda 200 milyon dolara yakın para alacağı konuşuluyor.

Yeni Şafak
11:48 - 29/06/2017 Perşembe
Diğer
Ünlü yönetmenin gişe sonunda 200 milyon dolara yakın para alacağı konuşuluyor.
Ünlü yönetmenin gişe sonunda 200 milyon dolara yakın para alacağı konuşuluyor.
Christopher Nolan yıllarca son derece pozitif bir yönetmenlik kariyeri inşa etti.
Memento
ile birlikte izleyicilerin ve eleştirmenlerin gözünde fazlasıyla yükselen yönetmen, asıl patlamayı Batman üçlemesiyle birlikte yaptı.
Sinemia'nın haberine göre, efsanevi Dark Knight üçlemesinin ardından, eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan
Inception
ve
Interstellar
filmleriyle çıtayı giderek yükseltti ve son olarak da ilk savaş filmi
Dunkirk
ile birlikte İkinci Dünya Savaşı’nın az bilinen öykülerinden birine imza attı.

I. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen en önemli olaylardan biri olan Dunkirk Tahliyesi ile ilgili olacak olan filminin başrollerinde Mark Rylance, Kenneth Branagh ve Tom Hardy yer alırken, Fionn Whitehead ve Harry Styles da ilk oyunculuk deneyimlerini yaşamış oldular.

En karlı anlaşma

Ancak, film için Nolan’ın aldığı para filmden bile daha fazla göz dolduruyor. Zira Nolan Dunkirk için çok yüksek bir sözleşmeye imza atmış. Filmi çekmek için aldığı tam 25 milyon dolarlık sabit ücretin yanı sıra, gişe hasılatının da tam tamına yüzde 20’sini almayı başarmış.

Dunkirk gibi bir filmin gişede rahatlıkla 700 milyon dolar civarı bir hasılat elde edeceği düşünüldüğünde (öyle ki Nolan’ın son filmi Interstellar dünya çapında 675 milyon dolar hasılat yakalamıştı) yönetmenin cebine, aldığı 25 milyon doların yanında bir de 130-140 milyon dolar civarı bir para daha girecek böylece Nolan, tek filmden 200 milyon dolar kazanmış olacak.

Bu, bugüne kadar bir yönetmenin yaptığı en kârlı anlaşma olma niteliği de taşıyor.

Dunkirk, 21 Temmuz tarihinde ülkemizde gösterime giriyor.

#Dunkirk
#Christopher Nolan
#Interstellar
7 yıl önce