|

Ünlüler 15 Temmuz'u anlattı

15 Temmuz’un ikinci yılında Şehitler Köprüsü’nde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması” düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen törene ünlü isimler de katıldı. Ünlüler o gece yaşananları anlattı...

Yeni Şafak
09:56 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:51 - 17/07/2018 Salı
Diğer
Ünlü isimler 15 Temmuz'da köprüdeydi.
Ünlü isimler 15 Temmuz'da köprüdeydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki kutlamalar için aralarında Bülent Serttaş, Serkan Çağrı, Davut Güloğlu, Metin Şentürk, Şenol İpek, Saruhan Hünel, yapımcı Polat Yağcı, yapımcı Necati Akpınar’ın da aralarında olduğu ünlüler Gayrettepe'deki otelde buluştu.

O gece coşkuyu yaşayan ünlü isimler duygularını şöyle anlattı:

Orhan Gencebay:
15 Temmuz var oluş günlerimizden bir tanesi. Evvelallah yüzümüzün akıyla bu günden çıktık. Şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize Allah selamet versin, onları çok seviyoruz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemize sahip çıkan yöneticilerimize teşekkür ederiz.
Polat Yağcı:
251 şehit ve 2 bin 500’ün üzerinde gazimiz var. 15 Temmuz bizim için ayrı bir önem taşıyor. Geçen sene de Şehitler Köprüsü’ndeydik, yine buradayız. Milletimiz bu ülke, bu vatan için gözünü kırpmadan can verdi. Bugün yan yana, omuz omuza durma günüdür.
Saruhan Hünel:
Kalkışma gecesinden sonra 15 Temmuz bizler için bir milat oldu. Birçok sanatçı arkadaşımızla birlikte 8 şehir gezip demokrasi mitinglerine katıldık. Allah bu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten razı olsun. İnşallah güzel ülkemiz bir daha böyle bir olayla karşılaşmaz. Hep bir olalım, güçlü olalım.

Ferman Toprak:
Bundan 2 yıl önce yaşadığımız hain darbe girişiminde şehit olanlara rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Gururlu bir günümüz bugün. Çünkü Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Onurlu ve şerefli duruşumuzu herkes anladı ve gördü.
Bülent Serttaş:
Dış güçleri sevindirecek bir durum bırakmadığımız için sevinçliyiz. Allah’ımıza bin şükür. Bizde bu vatan ve bayrak sevgisi olduğu sürece, hiç kimse 1 santim toprağımıza bile göz dikemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yoldan emin adımlarla yürüyoruz.
Metin Şentürk:
Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza el uzatan herkesin elleri kırılacak. Sonsuza kadar azap ve ıstırap içinde yaşayacaklar. Bizler bu ihaneti unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Nur Yerlitaş:
15 Temmuz’da Bodrum’daydım. Ertesi gün İstanbul’a dönmüştüm ve çok hüzünlüydüm. Askerimizin, polisimizin, milletimizin o kadar canı yandı ki, söyleyecek kelime bulamıyorum. Çok üzgünüm. Allah milletimize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın.
Şenol İpek:
Şehitlerimize rahmet diliyorum. Onlar bizim için çok önemliler. Karanlığın aydınlığa kavuştuğu bir geceydi 15 Temmuz. Atatürk Havalimanı’na ilk gidenlerden biriydim. Mücadelemiz orada başlayıp demokrasi nöbetleriyle devam etti ve bugünlere geldi. Bu günü unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi.
#15 Temmuz
#Ferman Toprak
#Bülent Serttaş
#Orhan Gencebay
#Nur Yerlitaş
#Saruhan Hünel
6 yıl önce