|

Ünlülerden darbe girişimine kınama!

FETÖ terör örgütünün darbe girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Halk sokağa çıkarak devletine sahip çıkarken sanatçılardan darbe girişimine kınama gecikmedi. Özdemir Erdoğan, Ahmet Yenilmez, Orhan Hakalmaz gibi pek çok sanatçı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yeni Şafak
16:59 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:44 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

Ahmet Yenilmez ve Özdemir Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.



Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Yenilmez TRT'nin düzenlediği "Genç Girişimciler" ödül töreninde olduğu sırada olayları birebir yaşadığını ve yaşananların darbe girişiminden daha ötesinde bir durum olduğunu dile getirdi.



"Bu durum hayırlar getirecektir"


Müzisyen, caz sanatçısı, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan ise yaşananların çok üzücü olduğunu belirterek, "Milletimize geçmiş olsun. Milletimiz kendi iradesiyle kendi kaderini çizdi. Bu da gururlanılacak bir şey. 'Türk milletinin üzerinde ölü toprağı var' diyenler çok mahcup olacak. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve kendi inisiyatifleriyle korkusuzca tankların üzerine çıktı. Bu durum hayırlar getirecektir." ifadelerini kullandı.



Sanatçı Orhan Hakalmaz, darbe görmüş, darbenin her türlü zararını yaşamış, Türkiye'yi nasıl geri götürdüğüne şahit olan bir neslin mensubu olduğunu belirterek, "Benim fikrimi ve yaşanmışlıklarımı kale alan, kişi değil ilke peşinde olan bütün kardeşlerime sesleniyorum, hükümetimizi biz seçer biz indiririz." dedi.



"Millet olarak birlik ve beraberlik günüdür"


Sanatçı Bekir Ünlüataer ise, Türkiye'nin bu sıkıntılı günleri atlatacağına inandığını ifade ederek, "Millet olarak birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimize rahmet, yararlılara şifa dilerim." diye konuştu.



"İç savaş olmasın benim tek temennim bu"


Tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, asabının bozuk olduğunu belirterek, "Zaten bir cenazem var. Bunlar da üst üste geldiği için sistemim allak bullak. Onun için ben bir yorum yapmak istemiyorum. Demokrasi için düzen olsun. İç savaş olmasın benim tek temennim bu." dedi.



"Çok şükür ki olaylar olumlu neticelendi"


Müzisyen Metin Özülkü de, yaşananların herkesi tedirgin eden bir gelişme olduğunu aktararak, "Ne olduğunu anlayana kadar epey bir süre biz de şok geçirdik. Olaylar başladığında tam da sahnedeydik. Daha sonra olayları sabaha kadar takip ettik. Çok şükür ki olaylar olumlu neticelendi. Ülkemiz son dönemlerde çok enteresan olaylar yaşıyor. Biz de izliyoruz. En kısa sürede inşallah huzurlu ve mutlu bir toplum haline geliriz." diye konuştu.



Emel Müftüoğlu ise bu tür konularda yorum yapmak istemediğini dile getirerek, "Korkunç bir şey yaşadık. Ne diyebilirim ki." ifadelerini kullandı.














#FETÖ
#Darbe Girişimi
#Sanatçı
#Kınama
8 yıl önce