|

Üsküdar'da yeni sanat merkezi açıldı

Üsküdar'da “Internatıonal Arts Center” Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yılmaz'ın da katılımıyla açıldı

Aa
00:00 - 26/02/2010 Cuma
Güncelleme: 21:18 - 26/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
Üsküdar'da yeni sanat merkezi açıldı
Üsküdar'da yeni sanat merkezi açıldı

'International Arts Center', Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın da katılımıyla Üsküdar'da açıldı.

Açılışta konuşan Yılmaz, yıllardır Üsküdar'da yaşamış, bu bölgenin kültür ve sanat bakımından fakir olduğunu bilen biri olarak Hafize Uncuoğlu'nun bu merkezi çok doğru bir yerde açtığını söyledi.

Kültürü, 'hayatı güzelleştiren her şey' diye tanımladığını belirten Yılmaz, 'Bu sanat galerisiyle Üsküdar çok güzel bir mekana kavuştu. Bakanlığım ve ülkem adına teşekkür ediyorum' dedi.

International Arts Center'in sahibi Uncuoğlu da uzun bir süredir kültür ve sanat merkezi kurma hayalini yaşadığını belirterek, birçok kültüre ev sahipliği yapan İstanbul'a, daha da önemlisi Anadolu yakasına bir kültür ve sanat merkezi kazandırmak için sanatçılar, eğitmenler ve yerel yönetimlerle el ele verdiklerini söyledi.

Toplam bin 700 metre karelik alana sahip bu kültür ve sanat merkezini kurduklarını anlatan Uncuoğlu, 'International Arts Center' adıyla hayata geçirilen bu merkezde resim, heykel, seramik ve cam sanatı eserlerinin sergileneceğini, yerli ve yabancı usta sanatçıların eğitmen olarak sanata gönül verenlere eğitim vereceğini kaydetti.

Sanat merkezinin açılışına, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile çok sayıda davetli katıldı.


14 yıl önce