|

Usta müzisyen Nikiforos Metaxas hayatını kaybetti

Grup Gündoğarken'le birçok ortak çalışma yapan Yunanlı müzisyen Nikiforos Metaxas hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
20:15 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:17 - 21/11/2015 Cumartesi
IHA

Heybeliada İlm-i Musikî Derneği'nin kurulmasında öncü olan Yunanlı müzisyenin ölüm haberini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Twitter adresinden duyurdu. Akay, 'Türkiye'de yaşayan usta müzisyen Nikiforos Metaxas, tedavi gördüğü Süreyya Paşa Hastanesi'nde hayatını kaybetti.



Grup Gündoğarken'in en iyi çıkış yaptığı albümlerde büyük emeği olan ve Heybeliada âşığı sanatçının sevenlerine başsağlığı dilerim.' yazarak Metaxas'ın bir fotoğrafını paylaştı.



NİKİFOROS METAXAS KİMDİR?


Yunanlı müzisyen Nikiforos Metaxas uzun yıllardır Türkiye'de yaşıyordu. 1988 yılında Grup Gündoğarken'le çalışmaya başladı. Bu ortaklıktan “Mest of Gündoğarken” albümü çıktı. Gündoğarken ile Metaxas'ın çok sayıda çalışmaları oldu. Bosphorus adlı grubuyla müzik yapan Metaxas, Yunanlı sanatçı Vassiliki Papageorgiou ile Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan “Anadolu Feneri” adlı bir grup kurmuştu.



Ayrıca Nedim Hazar'ın yönetmenliğinde çekilen “Adalar Biziz” filminde Nikiforos Metaxas'a özel bir bölüm ayrılmıştı. Bu filmde Metaxas tarihi Rum İlkokulu'nda açılmasını istediği müzik akademisini anlatıyordu.



#Nikiforos Metaxas
#Grup Gündoğarken
#müzisyen
8 yıl önce