|

Ustaya veda

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Akçatepe son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının Türk bayrağına sarılı naaşı, sevenlerinin omuzunda Şakirin Camii’ne getirildikten sonra, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:18 - 3/04/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Akçatepe son yolculuğuna uğurlandı.
Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Akçatepe son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sinemasına yıllarını veren, yaptığı mizahı işinden tüm yaşantısına yayan sevilen oyuncu Halit Akçatepe ebediyete uğurlandı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Akçatepe’nin sanatçı dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçının hayatından kesitlerin yer aldığı kısa tanıtım filminin gösterimiyle başlayan törende, usta oyuncunun ilk eşi Tülin, ikinci eşi Rezzan Akçatepe’yle kızları Itır, Ebru, Günsu Akçatepe ve torunları taziyeleri kabul etti.

OYUNCULAR YANINDAYDI

Buradan alınan sanatçının Türk bayrağına sarılı naaşı, törene katılan sevenlerinin korteji eşliğinde camiye getirilerek kırmızı karanfillerle donatıldı. Cenaze törenine kızları Ebru Akçatepe ve Itır Akçatepe başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Emel Sayın, Hababam Sınıfı’nın “Kalem Şakir”i Bülent İğdiroğlu, Nuri Alço, sanat camiasında çok sayıda dostu, sevenleri ve vatandaşlar katıldı.


BU MİRAS BİZE YETER

Halit Akçatepe'nin kızı Ebru Akçatepe kültür merkezindeki törende, "İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki; bu miras da bize yeter" dedi. “Hababam Sınıfı”nda canlandırdığı “Bacaksız” karakteriyle tanınan Tuncay Akça, film ekibinden birçok kişinin vefat etmesinden derin acı duyduklarını dile getirerek üzüntülerini belirtti.

Erdoğan’dan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akçatepe’nin kızlarından Ebru Akçatepe’yi telefonla arayarak taziyelerini iletti. Türk sanat dünyasından bir yıldızın daha kaymasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçatepe’nin geride bıraktığı eserleriyle gelecek kuşaklar tarafından hayırla anılacağını belirtti. Tüm aileye başsağlığı dilediği görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın da taziyelerini iletti.
#Halit Akçatepe
#Şakirin Camii
#İstanbul
٪d سنوات قبل