|

Uykusunda büyüdü

İngiliz Poppy Shingleton dünyada sadece bin kişide görülen Kleine Levine Sendromu yüzünden 6 yıldır beklenmedik anlarda uykuya geçiyor. Bazen bir haftayı bulan uyku nöbetleri nedeniyle hayattan soyutlandığını söyleyen genç kız ilaç tedavisiyle hastalığını kontrol altına almaya çalışıyor

00:00 - 25/06/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:30 - 25/06/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Uykusunda  büyüdü
Uykusunda büyüdü

NÖBETLER YERLİ YERSİZ TETİKLİYOR

Poppy Shingleton'un hikayesi, uyuyan güzel masalının günümüze uyarlanmış hali. Poppy, çok nadir olan ve dünyada sadece bin kişide görülen "Kleine-Levine Sendromu" adlı bir hastalık yüzünden tam 6 yıldır beklenmedik bir anda uykuya dalıyor. "18. yaş günümde uyudum, çok büyük bir parti planlamamıştım, arkadaşlarımla çıkıp bir şeyler içecektik; ama olmadı" diyen Poppy, hayatın tadına bir türlü varamamaktan yakınıyor.


BİR HAFTA BOYUNCA HİÇ KALKMADI

Uykuya daldığı o günlerde hemşirelik okuyan Poppy, "Herkes dışarıda yılbaşını kutlarken, ben sosyal hayattan tamamen soyutlanmıştım. Ailem her an uyuma riskime karşı okul kapısında nöbetteydi. Derslerden hep geri kaldım, ikinci yılda üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım" diyor. İlk başlarda alkolden şüphelenilen Poppy, alkol almadığı zaman da 1 hafta boyunca hiç kalkmadan uyuyunca bir şeylerin ters gittiği anlaşılmış.


KONTROL ALTINA ALINMASI MÜMKÜN

Hatta bir hastane, depresyon ve kronik yorgunluk teşhisi koymuş Poppy için. Arkadaşları, Kleine-Levine sendromundan bahsedince soluğu Chelsea ve Westminster Hastanesi'nde alan Poppy, yine de umudunu hiç yitirmiyor: "Bu hastalığının sebebi bilinmiyor, yani kesin bir tedavisi yok; ancak çeşitli tedavilerle ve uyku ilaçlarıyla kontrol altına alınabiliyormuş. Eskiden her hafta gelen uyku nöbetleri, şimdi 3 ayda bir gerçekleşiyor artık."


13 yıl önce