|

Uyuşmayan sesler projesi

Aa
00:00 - 20/07/2010 Salı
Güncelleme: 12:48 - 20/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Uyuşmayan sesler projesi
Uyuşmayan sesler projesi

Sakarya'da, farklı ülkelerden 20 genç uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Sakarya Gençlik ve Spor Kulübü'nün geliştirdiği, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği 'Uyuşmayan Sesler Projesi' kapsamında Bulgaristan, Litvanya ve Romanya'dan gelen öğrenciler, çeşitli atölye çalışmaları, ziyaretler ve konserler gerçekleştirecek.

Müzikli ortamlarda çalışan ve uyuşturucu ile tanışma ihtimali olan gençleri uyuşturucu bağımlılığından korumayı amaçlayan proje kapsamında, gençler emniyet ekipleri eşliğinde barları ve eğlence merkezlerini ziyaret ederek yaşıtlarına uyuşturucunun zararlarını anlatacak. 

Projenin tanıtım töreninde konuşan Adapazarı Kaymakamı Akın Genç, insanların hayatları boyunca mutlu olmak için farklılık ve değişiklik arayışına girdiğini belirtti.

Genç, bazı insanların müzikten, insanlar arası ilişkilerden, bazı insanların da bilimden ve sanattan yana varlığını ortaya koyduklarını kaydederek, 'İnsanlar kalbinin sesini duyup, bedenini ve ruhunu mutlu etmeye çalışır. Hayatımızın bir yanında mutluluğu yakalamaya çalışırız ama bu arayış devam eder. Gönül arzu eder ki gerçek sevgi ve saygıyı hep birlikte yakalayalım. Ülkemize gelen ve bilgisini, görgüsünü ortaya koymaya çalışan gençleri kutluyorum' dedi.

Proje koordinatörü Fatih Parlak ise projenin uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeleyi içerdiğini vurgulayarak, müzikle ilgilenen gençlerin uyuşturucuyla tanışma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Projeyi Ulusal Ajans'a sunduklarını ve Avrupa Birliği'nin (AB) 14 bin Avro kaynak ayırdığını anlatan Parlak, amaçlarının uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilinçlenme sağlamak olduğunu ifade etti. 

Litvanya'dan gelen grup lideri Sarunas Gajauskas da müzisyen olarak uyuşturucu bağımlılığı ile her yerde karşılaştığını belirterek, projenin amacına ulaşarak, bağımlılıkla ilgili olumsuz durumlara çözüm yaratmasını umduğunu kaydetti.

Simona Belaglovaite de uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili çözüm önerilerinin yayımlanması ve soruna dikkat çekilmesi gerektiğini bildirdi.

14 yıl önce