|

Vakıf kültürünü yeniden canlandırıyoruz

Hayırsever koleksiyonerlerin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan eserlerin yer aldığı “Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi” açıldı. İbn Haldun Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Muhammed Akaydın “Bu sergiyle vakıf kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:32 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Vakıf kültürünü yeniden canlandırıyoruz
​Vakıf kültürünü yeniden canlandırıyoruz

Vakıf kültürünü yeniden hayata geçirmeyi amaçlayan İbn Haldun Üniversitesi, hayırseverlerin bağışlarından oluşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel koleksiyonundan eserlerle zenginleştirilen “Geleceğin Yıldızları için Karma Eserler Sergisi”ni Haliç Kongre Merkezi’nde açtı. Sergi açılışına İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ve üst düzey yetkililer katıldı. İbn Haldun Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Muhammed Akaydın, vakıf kültürünün geleneğimizde var olduğunu söyleyerek “Sergide hayırsever koleksiyonerlerin bağışladığı 303 eserin 40 tanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Cumhurbaşkanımız ilk kez böyle bir organizasyona bağış yapıyor” diye konuştu. Bu sergiyi her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Akaydın, “Sergimiz 7 ay süren titiz bir çalışmanın ürünü. Koleksiyonerlerimiz kendi şahsi eserlerini bize bağışladı. Cumhurbaşkanımız da hayırseverliğini gösterip eserlerini bize hediye etti. Diğer eserler de ismini açıklamak istemeyen koleksiyoner ve sanatçılara ait. Bu eserleri bağış severlere verecekleri bağış karşılığında hediye edeceğiz. Sergide 19. yüzyıldan kalma eserler bulunuyor” diyerek devam etti:


PADİŞAH BERATI SERGİDE

“Cumhurbaşkanımızın bağışladığı koleksiyonda Padişah Mehmet Reşat döneminden kalma nişan ve berat bulunuyor. Bu en kıymetli eserlerimizden biri. Bunun dışında kendisinin kullandığı fildişi ve kehribardan yapılmış tesbihler, hat eserleri gibi çok değerli parçaları da bağışladı. Eserlerimizi sergilemenin ötesinde üniversitemize bağış yapacakları buraya çekmek istiyoruz. Bir vakıf üniversitesi olarak vakıf kültürünü yaşatmayı amaçlıyoruz.”


Geleneği ve çağdaşı sentezliyoruz

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, “Biz hem düşünce hem fikir hem de sanat alanında bağımsız olmayı ve Türkiye’ye özgü düşüncelerle yaklaşım tarzlarını desteklemek istiyoruz. Geleneği çağdaş yaklaşımlarla sentezleyerek bunu güncel bir şekilde devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu. 4 Mayıs’a kadar kapılarını açık tutacak sergide eserlerin satışından elde edilen gelir, öğrencilere burs olarak kullanılacak.


Klasik sanatlarımızı ihya etmeliyiz

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise klasik sanatların gelişmesinde üniversite olarak katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti: “Yerliliğin ve milliliğin artık daha makbul olduğu bir zamandayız. Bu sergiyle hem üniversitemizin eğitim misyonunu desteklemiş hem de değerlerimizin geleceğe taşınmasında önemli bir katkıda bulunuyoruz.”

#Vakıf
#Kültür
#Osmanlı
6 yıl önce