|

Vatana ihanette MİT TIR’ları perdesi

FETÖ 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından uluslararası arenada “Türkiye’yi teröre destek veren ülke” pozisyonuna düşürmek için Adana ve Hatay’da MİT TIR’larına operasyon düzenledi. Türkiye örgütün hain yüzünü bir kez daha görürken Yeni Şafak, bu büyük kumpası “Bunun Adı Vatana İhanet” başlığıyla duyurdu.

15:48 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 15:58 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
​Vatana ihanette MİT TIR’ları perdesi
​Vatana ihanette MİT TIR’ları perdesi

A FETÖ, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından Türkiye yönelik en büyük operasyonunu Adana ve Hatay’da başlattı. Hain örgüt, uluslararası arenada “Türkiye’yi teröre destek veren ülke” pozisyonuna düşürmek için FETÖ’cü savcı ve askerlerin organizasyonuyla MİT’e ait TIR’ları hukuka aykırı olarak Adana’da durdurdu. TIR’ların durdurulması skandalında dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcıvekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve yine dönemin Reyhanlı Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay görev aldı. MİT’e yönelik kumpas ise FETÖ’nün mahrem imamları tarafından organize edildi. Sandıkları açtıran Özel Yetkili Savcı Aziz Takçı, cep telefonu ile TIR’larda bulunan malzemelerin fotoğrafını bile çekti.


BAKANI ÖRGÜT ÜYESİ
GİBİ GÖSTERDİLER

1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larının durdurulmasının ardından olayı öğrenen dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hemen Süleyman Bağrıyanık’ı aradı. Bakan Bozdağ, Bağrıyanık’a TIR’ların MİT faaliyeti kapsamında olması nedeniyle Başbakan’ın izni olmadan aranamayacağı belirtti. Ancak Bağrıyanık, söz konusu telefon konuşmasını Adalet Bakanı ve Müsteşarının “terör örgütü üyesi oldukları algısını oluşturmak” amacıyla ‘telefon görüşme tespit tutanağı’ adı altında bir yazı hazırladı. Bağrıyanık daha sonra da hazırladığı yazıyı, “terör örgütüne silah sağlama” iddiasıyla 1 Ocak 2014 tarihinde kayıt açılan dosya üzerinden işlem yapılmak üzere dönemin özel yetkili savcısı savcısı Aziz Takçı’ya gönderdi. Yeni Şafak, skandal olayı 17 Ocak 2015 tarihinde “Başsavcı Çizmeyi Aştı” manşetiyle duyurdu.


BUNUN ADI
VATANA İHANET

Yeni Şafak, MİT TIR’larının durdurulması skandalının FETÖ’nün Türkiye’ye karşı bir ihanetini olduğunu yazdı. İhanetin ayrıntılarını deşifre eden haberlere imza atan Yeni Şafak, MİT TIR’larının usul ve yasaya aykırı olarak aranmak istemesini 20 Ocak’ta “Bunun Adı Vatana İhanet” başlığıyla duyurdu. Yeni Şafak, Türkiye’nin karşısında yer alan ihanet çetesi hakkında başlatılan soruşturmayı da 22 Ocak’ta “Paralel Emre Soruşturma” manşetiyle duyurdu. Yine 23 Ocak tarihli gazetede, dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu’nun MİT mensuplarına yönelik, “Buranın kralı benim. Sizler de benim kölemsiniz. Herkes benim dediğimi yapacak” şeklindeki skandal sözleri haberleştirildi.


#mit
#tır
5 yıl önce