|

Vefanın en büyük örneği

Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki teması “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Vefanın en büyük örneği Hazreti Muhammed’dir. O, bütün insanlar için en güzel örnektir” dedi.

00:00 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 03:13 - 15/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olduğunu açıkladı. Haftayla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, milletin yüreğinde var olan peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o sevgiyle birlik ve kardeşlik duygularını canlı tutmak istediklerini söyledi. İnsanı varlık aleminde üstün kılan yönünün, bir değerler sistemine sahip olmasından kaynaklandığına dikkati çeken Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu değerlerin en önemlilerinden biri de hepinizin bildiği gibi vefadır. Vefanın en büyük örneği de Hazreti Muhammed’dir. O, bütün insanlar için en güzel örnektir.”


YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ

Yaşanılan çağda ahlaki değerlerin ciddi yara aldığını anlatan Erbaş, şöyle konuştu: “Ahlak ve medeniyet krizinin yaşandığı ve değerlerin yozlaştığı modern zamanlarda, vefa duygusu da maalesef bu durumdan nasibini almıştır. En başta da vefasızlık, Yüce Allah’a karşı ibadetlerin ihmal edilmesinde kendisini göstermektedir. Bugün Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kainatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye muhtacız. Peygamberin rehberliğinde vefa toplumunu yeniden inşa etmeliyiz.”

#Mevlid-i Nebi
#Diyanet İşleri Başkanı
#Ali Erbaş
#Hazreti Muhammed
3 yıl önce