|

Veren Allah alır canı

Afonso Poyart’ın yönettiği ve başrollerini; Anthony Hopkins, Colin Farrel, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish’ın paylaştığı Solace, aksiyonu bol, senaryosu derin ve ustaca kurgulanmış başarılı bir yapım. Film cinayet, intihar ve yaşam hakkı gibi kavramları esrarengiz bir seri cinayet üzerinden tartışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 00:30 - 25/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Yönetmenliğini Alfonso Poyart'ın yaptığı ve çok sayıda önemli oyuncuyu bir araya getiren Solace, yedi filmin vizyona girdiği bu hafta seyirci karşısına çıktı. Genç yönetmenin ikinci uzun metraj çalışması olan Solace, konusu kadar kadrosuyla da ilgi çeken bir film. Ülkeyi sarsan bir seri cinayetin konu edildiği film, yaşam hakkı olgusunu etraflı biçimde tartışmaya açıyor. Filmin başrollerini ise Anthony Hopkins, Colin Farrel, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish gibi ünlü isimler paylaşıyor.



KATİLİN İZİNDE


Clancy, sıradışı yeteneklere sahip bir adamdır. Münzevi bir yaşamın içinde, geçmişten gelen gizemli ve acı dolu olayların hesaplaşmasını yaşarken, geleceği görme ve psişik yeteneklerini yaşamından uzak tutmaya çalışıyordur. Ancak FBI Özel Ajanı Joe Merriwether ve Joe'nun genç ve şüpheci ortağı Katherine Cowles, korkunç bir seri cinayet davasının çözümü için ondan başka kimsenin kendilerine yardım edemeyeceğine karar verirler.





HOLLYWOOD İŞİ BİLİYOR


Solace, Hollywood yapımında rastladığımız birtakım klişelerle başlıyor. Bir seri cinayet, olayı çözmek için uğraşan deneyimli FBI ajanları ve çözse çözse o çözer nevinden gizemli bir kıdemli ajan.. Basit ve anormal düzeyde hızlı gelişen olaylar, sonradan kadroya katılan cinayet uzmanı Clancy'nin kişisel hikayesi ile yavaş yavaş yerini ağırbaşlı bir senaryoya bırakıyor. Seri cinayetin sırları bir bir çözülürken, alışılmış kalıpları zorlayan diyalog ve muhasebeler, Solace'yi klişe bir film kulvarından özgün bir noktaya doğru taşımaya başlıyor. Seyirciyi ölüm, yaşama hakkı, intihar, ötenazi ve cinayet kavramları etrafında esaslı bir muhasebeyle baş başa bırakan film, yaşam hakkına yaptığı güçlü vurgularla dikkat çekiyor. Zaman zaman vasat tekrarlara düşse de, Solace dinmeyen aksiyonu, yoğunluklu senaryosu ve ustaca kurgulanmış olay örgüsüyle başarılı bir yapım olarak anılmayı hak ediyor.





HOPKİNS EFSANESİ DEVAM EDİYOR


Kuşkusuz filmin en büyük yıldızı, rolünün hakkını fazlasıyla veren usta oyuncu Anthony Hopkins. İlerleyen yaşına rağmen performansından bir şey kaybetmeyen Hopkins, deyim yerindeyse döktürüyor. Colin Farrel, Jeffrey Dean Morgan ve Abbie Cornish de başarılı oyunculuklarıyla ustaya eşlik ediyor.


#Clancy
#Afonso Poyart
#Anthony Hopkins
#Colin Farrel
#Jeffrey Dean Morgan
9 yıl önce