|

Vezir Sofrası’nda Karadeniz kahvaltısı

Uzun yıllardır Eyüp’teki tek şubesiyle Karadeniz mutfağının kalite ve lezzetinden ödün vermeyen Vezir Sofrası’nın ikinci şubesi açıldı. Florya’daki yeni şubede yöresel yemeklerin yanı sıra Karadeniz kahvaltısı ve pide çeşitleri var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 02:57 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Vezir Sofrası, Karadeniz mutfağı yemekleriyle 1999 yılından beri hizmet veren bir mekan. Uzun yıllardır sundukları kalite ve lezzetin bozulmaması için tek şube olarak Demirkapı'da hizmet veriyordu. Florya Beşyol'da açılan yeni Vezir Sofrası'nda yemek severleri yeni lezzetler bekliyor.



HER GÜNE FARKLI YEMEK


Karadeniz mutfağının yanı sıra Türk mutfağının seçkin yemekleri, kahvaltı ve pide çeşitleri de artık mevcut.


Florya'daki yeni şubede Trabzon, Terme ve Bafra pide çeşitleri ile Karadeniz kahvaltısını tatmaya başladığınız an doğru yerde olduğunuzu anlayacaksınız. Kuymak ve pidenin de yer aldığı kahvaltı malzemelerinden peynir, tereyağ, bal ve kaymak Karadeniz'den geliyor.



MALZEME İYİ USTA KARADENİZLİ


Bunun yanı sıra yöresel yemeklerden tatmak istemeyenler için her gün farklı çeşit yemekler de yapılıyor. Hünkar beğendi, karnıyarık, karnıbahar, tepsi kebabi gibi. Fakat bu yemekleri her gittiğinizde bulamayabilirsiniz. Çünkü her yemeğin günü farklı. Mesela kuzu tandırı Cuma günü yemeniz mümkün.



Yediğiniz her şeyin garantisini veren Vezir Sofrası'nın sahibi Hakan Çataklı, malzemelerin büyük bir kısmını Karadeniz'den,diğer kısmını da yetiştiği yerden getiriyor. Turşuyu Ankara Çubuk'tan, fasulyeyi Erzurum'un İspir ilçesinden temin ediyor.


Çataklı, hamsiyi çoğunlukla Karadeniz'den getirtse de ara ara Marmara hamsisini kullandıklarını söylüyor. Şoklu balık kesinlikle kullanılmıyor. Eti ise süt danasından kullandıklarını belirten Çataklı, lahanayı Kemerburgaz'da yetiştirdiklerini söylüyor. Müşteri memnuniyeti için malzeme konusuna dikkat eden Çataklı lezzetin sırrının işin ehli Karadenizli ustalarda olduğunu söylüyor.



Lezzetin hakkını veriyorlar




Lezzetin hakkını veren Vezir Sofrası'nda serpme Karadeniz kahvaltısı 35 lira, kahvaltı tabağı 20 lira, pide çeşitleri ise 15 ile 26 lira arasında değişiyor. Çorbanın 7 lira olduğu restoranda Akçaabat köfte 20 lira, meşhur kuru fasulye 15 lira, beğendili kebap 22 lira, fırın sütlaç 8 lira, laz böreği 9 lira.



Hafif ve geleneksel tatlar


Hacıbey Döner Lokantası'na ait özel reçeteli Acem Tatlısı, kullanılan irmik ve hafif şerbeti ile Ortadaoğu tatlı kültürünü çağrıştırıyor. Marmara ve Trakya Bölgesi'nde sık rastlanan Peynir Tatlısı, yöresel tatları sevenler için taze günlük peynir kullanılarak yapılıyor. Hacıbey Döner Lokantası'na özel olan şekli ve tadı ile Peynir Tatlısı ve Hatay asıllı olan Çıtır Kabak Tatlısı da Hacıbey'in özel lezzetleri arasında yer alıyor. Beş çeşit tatlısı bulunan Hacıbey Döner Lokantası, tatlı sunumlarında kaymak, tahin ve ceviz sosu kullanıyor.






#Vezir Sofrası
#Karadeniz mutfağı
#Hakan Çataklı
#Hacıbey Döner Lokantası
#Ortadaoğu tatlı kültürü
8 yıl önce