|

Vezir Sofrası'nda Karadeniz tatları

İstanbul'da yöresel yemek yapan çok sayıda restoran bulunuyor. Bunlar arasında Karadeniz bölgesinden yemekler yapan Demirkapı'daki Vezir Sofrası. 1999'dan beri hizmet veren Vezir Sofrası Karadeniz mutfağını hak ettiği şekliyle tanıtan ender mekanlardan biri

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 13/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 15:47 - 12/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Vezir Sofrası'nda Karadeniz tatları
Vezir Sofrası'nda Karadeniz tatları

Mekan sahibi Hakan Çataklı işini en iyi şekilde yapmaya çalışan, usta aşçılar ve iyi malzemelerle kaliteli yemekler sunan biri. Vezir Sofrası'nda geçen sene 30 TL olan mönü fiyatı bu sene de geçerli. Ramazan ayını sıcak yaz günlerinde geçirmemizle beraber daha çok sebze türü yemeklerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Çataklı şunları söyledi: “Belli başlı tatlarımız olan mıhlama, kuymak gibi yemeklerimiz yaz aylarına uygun yemekler değil, daha çok yoğurtlu sarma, karalâhana, turşu kavurma gibi yemeklerimiz yaz aylarına daha uygun. Genel olarak zaten yaz aylarında yemek yemek bir dert. Ramazan ayının gelmesiyle beraber yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Bizim avantajımız tencere yemeği yapmamız, tencere yemeğinin insanların sindirim sistemlerini yormaması gibi bir özelliği bulunuyor.”


GRUPLAR MÖNÜLERİNİ SEÇEBİLİYOR

Vezir Sofrası'nda Ramazan ayına özel ana yemek olarak güveç ve çoban kavurma yemekleri müşterilerin hizmetine sunuluyor. Ayrıca müşterilere alakart da verilirken meşhur kuru fasulye Ramazan ayının da vazgeçilmezi. Yaz sezonunun her sene sıkıntılı geçtiğini bunun altından gruplara verdikleri yemeklerle kalktıklarını söyleyen Çataklı: “Bu sene Ramazan ayının bereketiyle işlerimiz ilk birkaç gün dışında iyi durumda, gruplara sağladığımız ayrıcalıkların başında grup istediği mönüyü seçebiliyor, yemek seçimini tamamen grubun kendi inisiyatifine bırakıyoruz.” Vezir Sofrası'na gelen insanların karın doyurma duygusuyla değil de daha çok zevk alma duygusuyla geldiğini söyleyen Hakan Çataklı, “Boşuna dememişler erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer, bu tabi işin latife tarafı mideyi asla kandıramazsınız, bir kere kandırırsınız ikinci defa yediğiniz yerin önünden geçmezsiniz” şeklinde konuştu.

13 yıl önce