|

Vücudu yırtık içinde

11 yaşındaki çocuğun cildi tedavisi olmayan genetik bir hastalıktan dolayı en ufak bir dokunuş ve harekette yırtılıyor. Bu nedenle bacaklarını hareket ettiremeyen çocuk, tekerlekli sandalyeye mahkum.

Yeni Şafak
14:40 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:48 - 24/11/2016 Perşembe
Diğer
Uzmanlar, Williams'ın hastalığının genetik bir nedeni olduğunu söylüyor.
Uzmanlar, Williams'ın hastalığının genetik bir nedeni olduğunu söylüyor.

11 yaşındaki Rhys Williams'ın cildi tedavisi olmayan genetik bir hastalıktan dolayı en ufak bir harekette dökülüyor. Cildindeki erime sebebiyle bacaklarını oynatamayan çocuk tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Her kıpırdadığında cildi yırtılan ve vücudunda kendisine acı veren yaralar açılan Williams, yine de hayattan uzak durmayarak futbol takımına katıldı.

En ufak darbede yırtılıyor

Doğduğunda distrofik epidermolizis bülloza teşhisi konulan Rhys'ın hastalığı, en ufak darbe veya sürtme durumunda, cildinde ve iç dokusunda oldukça acı veren yaralara neden oluyor.

Tüple besleniyor

Küçük çocuğun canı o kadar acıyor ki bazen morfin almak zorunda kalıyor. Daily Mail'in haberine göre; arkadaşlarıyla sokakta oynayamayan, tatile gidemeyen ve hatta ailesiyle alışverişe bile gidemeyen Rhys, besinler gırtlağını yırttığı için tüple besleniyor.


Hayata tutunmaya çalışıyor

Ailesi ölümcül bir enfeksiyon oluşmasını engellemek için günde 3 kez bandajlarını değiştiriyor. Hastalığına rağmen hayata umutla bakan Rhys, tekerlekli sandalye futbol takımına katıldı.


#Rhys Williams
7 yıl önce