|

Yaşlılar, 'Şalvar Davası'nı sahneledi

İha
00:00 - 20/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 10:16 - 20/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yaşlılar, 'Şalvar Davası'nı sahneledi
Yaşlılar, 'Şalvar Davası'nı sahneledi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHCEK) bağlı Adana Huzurevi'nde kalan yaşlıların oluşturduğu tiyatro grubu, "Şalvar Davası" isimli oyunu sahneledi.


Adana Huzurevi sakinleri, "18-24 Mart Yaşlılar Haftası" etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda "Şalvar Davası" adlı tiyatro oyununu sahneye koydu. Yaşlılar, 6. oyunları olan "Şalvar Davası"nın hazırlıklarına yaklaşık 3 ay önce tiyatrocu Demet Boci nezaretinde başladı. Tiyatro salonunu dolduran yüzlerce kişiye unutulmaz bir akşam yaşatan huzurevi sakinleri, sahnede gösterdikleri performansla profesyonel tiyatroculara taş çıkarttı. Huzurevi sakinleri, erkeklerin kadınlara yaşattığı zorlukları ve daha sonra kadınların erkeklere ders vermesini anlatan tiyatro oyunuyla, salonu dolduran yüzlerce kişiyi kahkahaya boğdu. Tiyatro oyununun ardından yine huzurevi sakinlerinin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri sundu.


Oyunu; Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi ile çok sayıda vatandaş izledi.

16 yıl önce