|

Yavrusu ölmekte olan anne köpeğe böbreğini bağışladı

Amerika’nın Missouri eyaletinin Saint Louis kentinde böbrek yetmezliğinden ölmekte olan Star adlı dişi köpeğe 9 yavrusundan Elsa’nın böbreği uygun olunca hayatı kurtuldu.

Yeni Şafak
10:28 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:28 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Star’ın sağlığının yerine geldiği de açıklandı.
Star’ın sağlığının yerine geldiği de açıklandı.

İtalyan La Stampa gazetesinin haberine göre bir kaç yıl önce sokakta hayvan severler tarafından aç ve susuz bulunan sonradan Star adı verilen gebe köpek barınağa yerleştirildi.

Burada 13 yavru doğuran Star’ın 9 yavrusu yaşadı. Daha sonra Star ve yavruları barınağı ziyaret eden ev hayvanları sevenlerce sahiplenildiler. Geçtiğimiz günlerde anne Star’ın böbrek yetmezliği çektiği ortaya çıktı.

Köpek sahipleri tek tek arandı

CNN'in haberine göre, veterinerler kendisine böbrek nakli yapılması gerektiğini aksi takdirde hayatını kaybedeceğini sahiplerine anlattılar. Bunun üzerine barınak yetkilileri Star’ın yavrularının verildiği sahiplerini tek tek arayarak böbrek nakli için seferber oldular.

  • Sonunda yavrularından Elsa’nın böbreğinin annesi Star’a uyum sağladığı anlaşıldı ve ameliyat başarılı geçti. Yaşadığı mahallede Elsa kahraman ilan edilirken annesi Star’ın sağlığının yerine geldiği de açıklandı.
#Böbrek Nakli
#Köpek
#Yavru
5 yıl önce