|

Yaz boyu caz

İstanbul Caz Festivali bu yıl 200'ün üzerinde sanatçıyla ve 50'ye yakın konserle 23. kez 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Nile Rodgers, Damon Albarn, Kamasi Washington, Hugh Coltman, Joss Stone festivalin öne çıkan isimleri.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2016 Pazar
Güncelleme: 20:33 - 2/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Caz Festivali 23. kez 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul'un farklı mekanlarına yayılacak festivalden takip etmek isteyeceğiniz bazı konserleri sizler için derledik. Festivale bu yıl 200'ün üzerinde sanatçı katılıyor. 50'ye yakın konser etkinliği gerçekleşiyor. Başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu Chic olmak üzere aralarında Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası (The Syrian National Orchestra for Arabic Music), Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock'ın farklı seslerini ağırlayacak olan 23. İstanbul Caz Festivali, bu yıl da yaz boyu İstanbul'u caza doyuracak.



RODGERS BİZİ DİSKOYA GÖTÜR


Efsaneler efsanesi Nile Rodgers'la başlayalım. Onun için disko ve funkın efendisi deniyor. Kariyeri boyunca yaptığı çalışmalarla keşfettiği isimlerle ve verdiği konserlerle bu sıfatın hakkını veren Rodgers, 1976'dan beri baş gitaristi olduğu grubu Chic'le beraber ilk kez İstanbul'da konser verecek. 27 Haziran'daki konserde Rodgers, KüçükÇiftlik Park'ı dolduran sevenlerine disko coşkusunu sonuna kadar yaşatacak.





FABRİKADA KONSER


Dizi film platosu olarak kullanılmasına alışık olduğumuz Beykoz Kunduru Fabrikası bu yıl ilk kez festival mekanlarından biri olarak kullanılacak. Burada konser verecek isimse Mayıs 2015'te yayınladığı The Epic albümünde saksafonuyla ruhumuzu yıkayan Kamasi Washington. Takip edilesi gecelerden birine imza atacak Washington'un konseri 14 Temmuz'da. Unutmadan, Washington'dan önce yarı Kübalı yarı Fransız ikiz kardeşlerin soul, downtempo projesi Ibeyi sahneyi ısıtacak.





NAT KİNG COLE'UN DÜNYASINA GEZİ


Hugh Coltman, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği projesi Shadows, Songs of Nat King Cole ile 15 Temmuz Cuma akşamı Uniq Açık Hava Sahnesi'nde. Folk, soul, akustik ve caz melodilerinin ustası, 1972'li müzik adamı Coltman, bizi 50-60'ların dünyasına ve Nat King Cole'un iç dünyasında naif bir gezintiye çıkaracak. Trompette Airelle Besson, saksafonda Emile Parisien, akordeonda Vincent Peirani, piyanoda Thomas Encho, basta Thomas Brameris ve davulda Anne Paceo ile French Quarter olacak.



İYİ VE YENİ MÜZİK


İlk albümü Sing To The Moon'u 2013'te yayınlayan 29 yaşındaki İngiliz sanatçı Laura Mvula, müzik kariyerinde daha şimdiden yakaladığı başarılarla ve imajıyla dikkat çekiyor. Mvula'nın 22 Temmuz'daki konserde Nile Rodgers'la kaydettiği Overcome'ı seslendireceğini bildiğimiz için bu konser kaçmaz diyoruz.



#İstanbul Caz Festivali
#Nile Rodgers
#Damon Albarn
#Kamasi Washington
#Hugh Coltman
#Joss Stone
8 yıl önce