|

Yedi Güzel Okuma Projesi kaldığı yerden devam ediyor

YediHilal, pandemi sebebiyle ara verdiği Yedi Güzel Okuma projesini kaldığı yerden daha büyük heyecanla yeniden başlatıyor. Proje; 2015 yılında Sakarya Üniversitesi’nde ilk defa uygulanan çalışma daha sonra genişletilerek Türkiye’nin tüm üniversitelerinde kapsamlı bir şekilde hayata geçirildi.

09:23 - 15/10/2021 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 15/10/2021 Cuma
Diğer
Yedi Güzel Okuma Projesi kaldığı yerden devam ediyor .
Yedi Güzel Okuma Projesi kaldığı yerden devam ediyor .

YediHilal, pandemi sebebiyle ara verdiği Yedi Güzel Okuma projesini kaldığı yerden daha büyük heyecanla yeniden başlatıyor.

Proje; 2015 yılında Sakarya Üniversitesi’nde ilk defa uygulanan çalışma daha sonra genişletilerek Türkiye’nin tüm üniversitelerinde kapsamlı bir şekilde hayata geçirildi. Projeye daha önce 77 ilde 16.848 kişi katılmış, 488 okuma halkası kurulmuştu. Bu yıl katılımın geçtiğimiz yıllara nazaran daha fazla olması bekleniyor.


YediHilal Üniversiteler Başkanı Bilal Fatih Kavaklı “Gençlere okuma alışkanlığı kazandırma temel hedefimiz. Ayrıca bu toprakların ilim ve fikir insanlarını gençlere tanıtmak istiyoruz. Yanı sıra batı dünyasından birkaç ismi de ekliyoruz.” diye ifade etti.

Proje kapsamında okunacak isimler ise şu şekilde olacak: ‘’Aliya İzzetbegoviç, İhsan Fazlıoğlu, Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, Abdurrahman Arslan, José Saramago ve Antoine De Saint Exupery.” Proje açılış konferansıyla başlayacak. Burada usta isimler de ağırlanacak. Okumalar esnasında eserleri okunacak olan yaşayan öncüler ziyaret edilecek ve proje kapanış konferansıyla bitirilecek.

“OKUDUĞUN YERDEN BAŞLA”

Bilal Fatih Kavaklı: ‘’ “OKUDUĞUN YERDEN BAŞLA” sloganıyla yola çıktık. Üniversite öğrencilerinin fikir ve aksiyon yönlerine zenginlik katmak istiyoruz. Yedi farklı fikir, edebiyat ve aksiyon adamının kitaplarını yetkin isimlerle birlikte medrese usulüyle (yüzyüze beraber okuyarak müzakere) okutmayı amaçlıyoruz.”

GENÇLER FANZİN ÇIKARMA TECRÜBESİ EDİNECEKLER

Bu sene projeye yeni bir etkinlik daha eklendiğini söyleyen Kavaklı: “Bu sene eklediğimiz bir etkinlik olarak fanzin yarışması yapacağız. Okumaya katılan gençler seçtikleri yazarı dosya konusu edinerek bu fanzinleri çıkaracaklar. Burada farklı amaçlarımız da var. Takım çalışmasının ve birlikte hareket ederek ortaya ürün koyabilme kültürünün de aşılanacağını umuyoruz. Fanzini çıkarırken seçtikleri yazarı daha derinden tanıma fırsatını oluşturmuş olacaklar. Böylelikle katılımcılar sadece okumakla kalmayacak yazarak da kendisini ifade edebilme kabiliyetini keşfetmiş olacaklar.” dedi.

PROJE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR

Katılım sağlamak isteyenler için, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde stantlar kurulacak ve başvurular alınacak. Katılım formuna YediHilal ve YediHilal Üniversite sosyal medya hesaplarından online olarak da erişilebilecek.

#proje
#türkiye
#yedi hilal
3 yıl önce