|

Yeni bir araştırmaya göre köpek sahibi insanların kalp krizi ve felç geçirme olasılığı daha düşük

Amerikan Kalp Birliği tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre, köpek sahibi insanların kalp krizi ve felç geçirme olasılığı daha düşük. Amerikan Kalp Derneği'nden Glenn Levine, "Bu çalışma bir köpeği benimsemenin veya doğrudan sahip olmanın ölüm oranını azalttığını kanıtlayamıyor olsa da, bu sağlam bulgular kesinlikle en azından bunu öne sürüyor" dedi.

14:51 - 23/10/2019 Çarşamba
Güncelleme: 15:07 - 23/10/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Köpek sahibi olmanın insan sağlığına faydalı olduğunu gözler önüne seren yeni bir çalışma Amerikan Kalp Birliği tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre yeniden ortaya kondu. Bu çalışmaya göre köpek sahibi insanların kalp krizi ve felç geçirme olasılığı daha düşük.

Çalışmaların iyi ve kaliteli veriler sağladığını söyleyen Amerikan Kalp Derneği'nden Glenn Levine, "Bir köpeği benimsemenin veya doğrudan sahip olmanın ölüm oranını azalttığını kanıtlayamıyor olsa da, bu sağlam bulgular kesinlikle en azından bunu öne sürüyor" dedi.

Köpek sahipleri düzenli egzersiz yapıyor


Evcil hayvan reçete değil

Ancak araştırmacılar, evcil hayvanı önleyici bir müdahale olarak "reçete" etmemeye karşı uyarıyorlar. İsveç'teki Uppsala Üniversitesi'nden Profesör Tove Fall, “Köpekler, yalnızca evcil hayvana iyi bir yaşam sağlama kapasitesi ve bilgisine sahip olduklarını düşünen insanlar tarafından alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

#Evcil hayvan
#Köpek beslemek
#Kalp krizi
4 yıl önce