|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak 'Pazar Eki' birbirinden zengin içerikleriyle bu hafta da evlerinize konuk oluyor. İslam aleminin kanayan yarası Kudüs, Pazar Eki'nin manşetinde "Hepimizin davası" başlığıyla yer alıyor. Akademik çalışmaları İsrail tarafından tehlikeli görülen ve ülkesi Filistin'den sürgün edilen Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, Kudüs davasına bambaşka bir bakış açısı getiriyor.

Yeni Şafak
10:18 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 11:07 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki, onlarca farklı konuyla evlerinize konuk oluyor.
Yeni Şafak Pazar Eki, onlarca farklı konuyla evlerinize konuk oluyor.

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta, dünyanın her yerinde olduğu gibi Kudüs konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin skandal kararı sonrası milyonlarca insanın konuştuğu Kudüs ile ilgili Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, farklı bir çözüm önerisi sunuyor.

Kudüs'ten Osmanlı'nın yadigarı Bosna'ya, Yeşilçam'ın sesi Belkıs Özener röportajından karikatürler ile İstanbul'a kadar birçok farklı içerik evlerinize konuk oluyor.

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:
Kudüs hepimizin davası

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması yönünde alınan karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Ailesiyle birlikte vakıf kuran, Beytü’l Makdis konusunda akademik çalışmalar yapan Prof. Dr. Abdulfettah El-Awaisi, meselenin ilim yoluyla çözülebileceğini söylüyor.

Yeşilçamses verdim

Yeşilçam şarkılarının unutulmaz sesi Belkıs Özener, 60 yaşından sonra gelen şöhretin tadını çıkarıyor. Ablası Gönül Yazar ve eşinin isteğiyle hep perde arkasında olduğunu ifade eden Özener, “Onlara kızgın değilim. Çocuklarıma ve torunlarıma bakınca ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum. Şimdi emeğimin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyorum.” diyor.

İnsanlık ölmedi

Engelli hayvanlar için uğraşan güzel yürekli insanlar, Türkiye'nin dört bir yanına ücretsiz olarak ulaştırdıkları yürüteçlerle yüzlerce hayvanın bacağı oluyor. İstanbul'dan Agop Kuyumcuoğlu felçli kedileri yürütürken İzmir'den Bircan Yıldırım sokak hayvanlarına barınak ve yürüteç yapıyor. Eskişehir'den Niyazi Çapa ise engelli her türlü hayvana protez yaparken Mardin'den Hasan Kızıl, "Onlara dahi iyi yardım edebilmek için veteriner olmak istiyorum" diyor.

Osmanlı'nın yadigarı: Bosna

Balkan şehirleri arasında önemli bir yere sahip olan Saraybosna, Miljacka Nehri etrafına kurulu ve küçük köprülerle birbirine bağlanıyor. Din ve etnik köken açısından çeşitlilik gösteren bu Osmanlı şehri, Avrupa'nın Kudüs'ü olarak adlandırılıyor.

İstanbul’un çilesini karikatürlere sor

İstanbul’a verilen belediyecilik hizmetlerinin son 100 yılını karikatürler üzerinden okumaya ne dersiniz? Bir zamanlar İstanbul’un en önemli sorunları olan susuzluk ve çöpler bugün tarih olsa da ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar evrim geçirerek günümüzde de devam ediyor.


#Yeni ŞAfak PAzar Eki
6 yıl önce