|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak Pazar Eki, en zengin kültür-sanat içerikleriyle yine sizinle buluşuyor. Avrupa Eskrim Şampiyonu olan Deniz Selin Ünlüdağ'ın Mehmetçik'e adadığı birinciliği ve yeni hedefi, mülteci çocukların sevinci olan Muhammed Ebu Salama, besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura...

Yeni Şafak
10:39 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 10:52 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden dolu içerikler ile okuyucuyla buluştu.
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden dolu içerikler ile okuyucuyla buluştu.

Yeni Şafak Pazar Eki her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden zengin içerikleriyle evlerinize konuk oluyor. Türk gencinin gücünü Avrupa Eskrim Şampiyonu olarak dünyaya gösteren Deniz Selin Ünlüdağ'ın röportajından, Necip Fazıl Kısakürek'in torunlarının açtığı sergiye kadar birbirinden farklı haberler okuyucu ile buluşuyor.

İşte Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:
Türk gencinin başaramayacağı şey yoktur

Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda yıldız kızlar kılıç kategorisinde mücadele eden 17 yaşındaki milli sporcu Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarıyı elde eden ilk Türk kadın sporcu olan Ünlüdağ, rakiplerinin Türkiye’ye karşı bakış açılarını değiştirdiğini söylüyor ve ekliyor: “Rakiplerimiz adeta bunu bizim kaderimiz olarak görüyordu ama artık zincirlerinden kurtulan, başarısızlığı kader olarak görmeyen bir Türk gençliği var. Özgüven sorununu aştık.

Türkiye'de ilklerin kadını olmak zo
r

Türkiye'de kadınlar artık pek çok meslek dalında kendilerini gösterebiliyorlar. Bu aşamaya gelmelerinde elbette kendilerinden önce yollarını açan hemcinslerinin payı oldukça büyük. Celile Hikmet, Fatma Aliye, Remziye Hisar, Halide Edip Adıvar, İdil Biret, Füreya Koral ve daha birçok isim mesleklerinde öncülük ettiler ve gelecek nesillerin önünü açtılar.

Mülteci kamplarında hikaye bitmez

“Kampı Çerçevelemek”, “İnsanları Güllerle Öldürün” Filistinli fotoğraf sanatçısı Mahmud Ebu Salama’nın fotoğraf kampanyalarından sadece birkaçı. Yaşadığı Jabaliye mülteci kampının fotoğraflamakla kalmıyor, bunları aynı zamanda uluslararası areneda ses getirecek kampayanlarla duyuruyor. National Geographic ödülünü alan genç sanatçı, “ Kampın dar sokaklarında hikayeler hiç bitmez. Yaşanan tüm acılara rağmen günlük hayatını sürdüren, hayata tutunan bu insanları tüm dünyaya göstermek istedim “diyor.

Necip Fazıl ile Çile'li yolculuk

Necip Fazıl Kısakürek’in “Uzun lafa ne hacet! Benim söyleyemediğimi şiir söyleyecektir” diye tarif ettiği Çile şiirinden yola çıkarak torunları Şeyma ve Emrah Kısakürek “Bir Şiir/ Bir Hayat” adlı sergiyi açtı. Sergide, Necip Fazıl’ın ilk kez okurla buluşan yazısı, vefat etmeden önce kullandığı keçeli kalemi, kıyafetleri, fotoğrafları ve el yazısı notları var. Ayrıca "O ve Ben" kitabında hikayesini anlattığı şeyhinin yanık kitabı da ilk kez bu sergide.

Operalarım sahnelenmezse gözlerim açık kalır

Besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura, bugüne kadar birçok eser besteledi. Tura'nın sipariş üzerine de bestelediği eserler var. Ancak bu eserlerin birkaçı hala sahnelenmedi. Tura, “Gözlerim kapanmadan eserlerim sahnelenirse elbette çok mutlu olacağım“ diyor.

#Yeni Şafak
#Pazar eki
#Necip Fazıl
#Selin Deniz Ünlüdağ
#Eskrim
6 yıl önce