|

Yeşil çay yağları yakıyor

Mikro-Gen Arge Direktörü Dr. Özgür Göknel uyardı: “Diyet yaparken hasta olmayın, yeşil çay içerek bağışıklık siteminizi hastalıklara karşı güçlendirin”

00:00 - 9/01/2010 ہفتہ
Güncelleme: 23:08 - 8/01/2010 جمعہ
Yeni Şafak
Yeşil çay yağları yakıyor
Yeşil çay yağları yakıyor

Soğuk algınlığı ve grip her tarafta kol geziyor. Aşı tartışmaları büyüyor ve uyarılar gittikçe ciddileşiyor. Hepimiz tedirginiz. Artık bağışıklık sistemimizi desteklemek için beslenmemize her zamankinden çok daha fazla dikkat ediyoruz… Bu da belki de işin ucunu kaçırıp diyetleri bırakıp, kilo almamıza sebep oluyor. Oysa hem bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi gripten koruyacak hem aynı zamanda zayıflamanıza yardımcı olacak mucize bir bitki var; yeşil çay.

Tabi dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yeşil çay tabletlerinizin Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olması.

Mikro-Gen Arge Direktörü Dr. Özgür Göknel, yeşil çay hakkında yapılan yeni araştırmaları şöyle anlattı; 'Her ilaç tek bir hastalığı tedavi eder oysa yeşil çay tüm hastalıkları tedavi eder' demiş Eski Çin Hanedanlığı'nın en eski eczacısı olan Chen Zang. Yeşil çay, asırlardan beri Uzakdoğu'nun en sık tüketilen maddesi olmuştur. Doğanın bu mucizesine günümüzde tıp dünyası da seyirci kalmamıştır. Son yapılan bilimsel araştırmalara göre yeşil çayın, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisinin de oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.


Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor gripten koruyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Florida Üniversitesi'nin 18-70 yaş arası sağlıklı kişiler üzerinde yaptığı araştırmada, 3 ay boyunca günde 2 adet yeşil çay kapsülü alan kişilerin yüzde 35.6'sında grip belirtilerinin daha az olduğu, hastalık süresinin de yeşil çay almayanlara oranla yüzde 22.9 kısaldığı görülmüştür. Yapılan tetkiklerde aynı zamanda yeşil çay kullanan kişilerin vücutlarındaki bağışıklık hücrelerinde belirgin oranında artış gözlenmiştir. Araştırmacılar, yeşil çayın kanıtlanmış antiviral etkisinin özellikle bağışıklık sisteminin yitimine neden olan HIV virüsüyle bulaşan AIDS hastalığına da çare olabileceğini düşünmüşler. Son yapılan klinik araştırmalarda yeşil çayın etken maddesi olan EGCG'nin HIV-1 virüsünün vücutta çoğalma hızını azalttığı görülmüştür.


Yağları yakıyor

Yeşil çayın vücudumuzun savunma sistemini kuvvetlendirmesi ve nezle, grip gibi virüslere bağlı hastalıklardan korumanın yanı sıra yağları yakmaya yardımcı oluyor.

Uzmanlar yeşil çayın çay olarak tüketilmesinden ziyade etkisini daha iyi göstermesi açısından kapsül olarak tüketilmesinin daha doğru olduğunu söylüyorlar. Bunun sebebi ise yeşil çayın etken maddesinin sıvı ortamda etkinliğinin çok daha düşük olması.

Yeşil çay'ın bir diğer özelliği de kilo verdirme özelliği. Bilindiğinin aksine yeşil çay içinde bol miktarda bulunan, kahverengi yağ dokusu üzerinde etkili kateşin polifenolleri ile kilo verdiriyor. Yeşil çaydaki kateşin polifenollerini kola çekirdeği ekstresindeki doğal kafein ile desteklendiğinde yağ metabolizması üzerinde bir hayli etkili oluyor. Yağ dokusu oksidasyonunu uyararak enerji tüketimini ve kullanımını artırmaya yardımı oluyor. Yeşil çayın içerdiği polifenolik bileşikler nedeni ile de daha fazla kilo almanızı da engelliyor. Yeşil çay ve kafein vücutta direkt olarak kahverengi yağ dokusuna etki ediyor. Kadınlarda kalça ve basenlerde, erkeklerde ise özellikle göbek bölgesinde toplanan yağları yakarken, vücutta yağ oluşumunu da engelliyor. Bunun sonucunda da bölgesel yağlarda azalma görülüyor. Tabi ki sağlığınız için eczanelerde bulacağınız Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı yeşil çay tabletleri kullanılmalı.



14 سال واپس