|

'Yılan kız' 3 saatte bir ıslanmak zorunda

Nadir bulunan hastalığıyla derisi kuruyan Hintli genç kız Shalin Yadav, eğer üç saatte bir suya dokunmazsa durumu kötüye gidiyor. Altı haftada bir ise derisini tamamen döküyor. Pullanmayı önleyen kremlerden alacak durumları olmayan ailenin diğer çocukları sağlıklı doğdu. Shalin, arkadaşlarını korkuttuğu için okuldan da atıldı.

Yeni Şafak
10:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:12 - 9/02/2017 Perşembe
Diğer
16 yaşındaki genç kız hastalığından dolayı evden çıkamıyor.
16 yaşındaki genç kız hastalığından dolayı evden çıkamıyor.

Hindistan'da yaşayan 16 yaşındaki Shalin Yadav, dünyada çok az sayıda görülen deri hastalığıyla her gün acı çekiyor. Doktorlar ise hastalığa tedavi bulamıyor.



Nadir bulunan ve doktorların çözüm bulamadığı hastalığa sahip Shalini Yadav'ın derisi her dakika kuruyor. Eğer üç saatte bir derisine su değmezse, bütün derisi pul pul olup dökülüyor. Altı hafta içerisinde pullanmayı önleyen özel kremden sürülmez ise deri tamamen kendini değiştiriyor.



Okuldan atıldı


Yadav'ın ailesi yüksek fiyatı nedeniyle özel kremden alamıyor. 16 yaşındaki kız, arkadaşlarını dehşete düşürdüğü için okuldan atılmış. Çocukluğundan beri kızının acısına tanık olan annenin ise elinden hiçbir şey gelmiyor. Doktorlar tedavi bulunmadığını ve her geçen gün kötüye gideceğini söylüyor. Shalini Yadav'ın iki kardeşinin normal doğduğu, kendisinin doğumundan itibaren böyle olduğu söyleniyor.

Galeri: Dünyanın en tuhaf hastalıkları


#Shalin Yadav
7 yıl önce