|

Yıldırım Öcek son yolculuğuna uğurlandı

'Avrupa Yakası' dizisinde canlandırdığı 'Sadettin Yerebakan' karakteri ile hafızalara kazınan Yıldırım Öcek son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak
17:05 - 5/10/2018 الجمعة
Güncelleme: 17:53 - 5/10/2018 الجمعة
DHA
Usta oyuncu, Kadıköy'de son yolculuğuna uğurlanıyor.
Usta oyuncu, Kadıköy'de son yolculuğuna uğurlanıyor.

Geçen hafta cuma günü halsizlik şikayetiyle kaldırıldığı hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden oyuncu Yıldırım Öcek için ikindi namazından sonra Kadıköy'deki Söğütlüçeşme Camisi'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene Öcek'in yakınları ve oyuncu arkadaşları katıldı.

Bir dönem “Avrupa Yakası” dizisinde canlandırdığı “Sadettin Yerebakan” karakteri ile hafızalara kazınmış olan ünlü oyuncu Öcek, geçtiğimiz günlerde yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı. 4 gün yaşam mücadelesi veren Öcek, 66 yaşında çoklu organ yetmezliğinden hayata gözlerini yummuştu. Öcek için bugün Söğütlüçeşme Camii’nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Öcek’in oğulları Eser Seçkin Öcek, Feridun Öcek, ünlü oyuncular Mahir İpek, Sinan Bengier ve çok sayıda seveni katıldı. Cenazede gözyaşları içinde duygularını dile getiren Yıldırım Öcek’in oğlu Feridun Öcek, “Çok değerli bir sanatçı ve öyle olmaya da devam edecek zaten. Çok seveni varmış ne güzel ki. Güzel yaşadı ve sonunda gitmesi gerekiyordu artık. Umarım gittiği yerde mutlu olur” dedi.

Haberler doğru değil

Sanatçının diğer oğlu Eser Seçkin Öcek ise, “Çok teşekkür ederim herkesin ilgisine, alakasına. Seveni de çokmuş buradan onu görüyoruz. Işıklar içinde, nurlar içinde uyuyacak görüyoruz buradan. Güzel yaşadı, çok keyifle yaşadı. Kendine baktı, ailesine baktı, çok güzel baktı. Babamdı ama hep söylüyorum en kral arkadaşımdı. Nurlar içinde, çok güzel uyuyacak” diye konuştu.

Eser Seçkin Öcek, medyada çıkan haberlerle ilgili de, “Asılsız haberler var kendine bakmadığı ile ilgili. Onların hiçbiri doğru değil. Hep söyledim, hep söyleyeceğim, gittiği doktorları bir görseniz hastane kurulurdu. O kadar kendisiyle alakalıydı. Hem eşiydi dostuydu hem de dışarıdan doktorlarla da çok ilgiliydi. Sporunu yapıyordu, yüzmesine gidiyordu. Kendisine bakıyordu ama maalesef zamanı buymuş” dedi.

  • Usta oyuncunun cenazesi, Söğütlüçeşme Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yedikule Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri Yıldırım Öcek’i son yolculuğuna uğurlarken gözyaşlarına boğuldu.
Yıldırım Öcek kimdir?

Yıldırım Öcek, 16 Haziran 1952 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Tam adı Ahmet Yıldırım Öcek'dir. Liseden mezun olduktan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Memurluk yaptı, düğün salonlarında, barlarda komedyenlik yaptı. Televizyona ilk Atilla Arcan ve Yalçın Menteş ile adım attı. Sahne hayatına 11 yaşında Harbiye Orduevi'ndeki bir düğün ile başladı. Armoni ve akordeon ile güldürütarzında stand up yaptı. Halk Eğitim'den tiyatro eğitimi aldı. 1975 yılında ilk oynadığı tiyatro oyunu Necati Cumalı'nın eseri "Nalınlar" adlı oyun olmuştur. Profesyonel anlamda ilk oyununu Nejat Uygur tiyatrosunda yaptı. Oyunculuğu ondan öğrendi. Çoğunlukla zengin adam, patron rollerinde oynadı. 2011 yılında arkadaşları ile beraber kurdukları bir toplulukla 'Kim Öle Kim Kala' adlı tiyatro oyunu ile turnelere çıktı.

2004 - 2009 yılları arasında senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, yönetmenliğiniJale Atabey'in yaptığı "Avrupa Yakası" adlı dizide dergi patronı Sadettin Yerebakan karakterini canlandırırken Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü Özcan, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın,Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yavuz Seçkin,Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Azizile birlikte oynadı. Yıldırım Öcek, yapımcısı ve senaristi Birol Güven olan ve 30 Ağustos 2012 - 14 Haziran 2015 tarihleri arasında yayınlanan "Zengin Kız Fakir Oğlan" dizisinde Sarp'ın babası karakterini canlandırdı. Bu dizinin başrollerinde Ufuk Özkan,Ecem Özkaya Üstündağ, Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel, Mahir İpek,Gözde Okur, Ferdi Akarnur, Kemal Kuruçay rol almıştır.


#Yıldırım Öcek
#Usta oyuncu
#Son yolculuk
٪d سنوات قبل