|

Yılın en güzel hediyesi

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde 14 yaşındaki Emre Temur annesinden, 11 yaşındaki Tuba Alan da kadavradan bağışlanan böbreklerle yeniden hayata bağlandı.

Aa
00:00 - 30/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:12 - 30/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Yılın en güzel hediyesi
Yılın en güzel hediyesi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Yunus-Nafiye Temur çiftinin üçüncü çocukları Emre Temur, 6 ay önce soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği rahatsızlığı çektiğini öğrendi.

Yapılan ilaç tedavisinin ardından oğullarının diyalize girmesini istemeyen anne, böbreklerini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki tetkiklerin ardından Nafiye Temur, oğluna böbreğini verdi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Emre Temur, sağlığına kavuştu.

"Yeni yıla yeni hayatla gireceğim"

Lise birinci sınıf öğrencisi olan ve hastalığı nedeniyle öğrenimine ara veren Emre Temur, AA muhabirine, okulunu ve arkadaşlarını özlediğini söyledi.

Kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Temur, "Yeni yıla yeni hayatla gireceğim. Benim için en güzel yeni yıl hediyesi oldu. Tuzlu yemekleri ve doyasıya futbol oynamayı özledim" dedi.

11 yaşındaki Tuba'ya nakil sürprizi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan Ahmet-Medine Alan çiftinin 11 yaşındaki kızları Tuba Alan, 2 yıl önce gittiği hastanede böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunduğunu öğrendi.

Doğuştan yüzde 98 görme engelli de olan Tuba'ya böbreğini vermek için babası Ahmet Alan gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine tedavi için gelen Tuba'ya müjdeli haber burada geldi. Burdur'da ölen 8 yaşındaki Fatma Oymak'ın bağışlanan böbreği'nin Tuba'ya uyumlu olduğu bildirildi.

Yapılan hazırlığın ardından kadavradan alınan böbrek, Tuba'ya başarıyla nakledildi. Naklin ardından Tuba, sağlığına kavuştu.

Yılbaşı öncesinde naklin kendilerine büyük sürpriz olduğunu ifade eden baba Ahmet Alan, "Tuba'nın kardeşi 6 yaşındaki Abdulkadir'in de böbreklerinde sorun var. Ona da birkaç ay içinde nakil gerekebilirmiş. Kızıma vermek istediğim ancak kadavradan çıkması nedeniyle veremediğim böbreğimi oğluma verebilirim" diye konuştu.

Alan, en küçük çocukları Aslı'nın da böbreğinde küçülme olduğunu ifade etti.


10 yıl önce