|

Yumurtalar boyandı Paskalya kutlandı

Paskalya Bayramı yurdun dört bir yanında azınlıklar tarafından coşkuyla kutlandı. Kiliselerde ayinler okunurken, rengarenk yumurtalar misafirlere dağıtıldı. Valiler ve belediye başkanları da törenlere katıldı.

00:00 - 25/04/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:47 - 24/04/2011 Pazar
Yeni Şafak
Yumurtalar boyandı Paskalya kutlandı
Yumurtalar boyandı Paskalya kutlandı

Anadolu'nun dört bir yanında azınlıklar Paskalya Bayramı'nı düzenlenen törenlerle kutladı. Paskalya Bayramı nedeniyle Kırklar Kilisesi'nde Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Baş Rahibi Gabriyel Akyüz'ün yönettiği ayinde kız ve erkek koroları Arapça, Süryanice ve Türkçe ilahiler okudu. Ayin sonrasında Süryani cemaati kilise bahçesinde toplanarak bayramlaştı. Adıyaman Mor Petrus Mor Paulus Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayine, Adıyaman ve ilçelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Siverek, Malatya, Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan yüzlerce kişi katıldı.

Mersin Katolik kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari ve Başpapaz Matiej Sokolowski'nin yönettiği ayine katılan Hristiyan vatandaşlar, mumlar yakarak, ilahiler söyledi. İskenderun'da da Ortodoks, Katolik ve Ermeni kiliselerinde ayin yapıldı.


13 yıl önce