|

Yunan şarkıcının Türkiye konserine tepki

Yunan şarkıcı Glykeria’nın İstanbul’da vereceği konsere bazı Yunanistan vatandaşları sosyal medyadan tepki gösterdi.

Yeni Şafak
20:03 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 20:10 - 3/04/2018 Salı
IHA
Yunan şarkıcı Glykeria
Yunan şarkıcı Glykeria

Yunan şarkıcı Glykeria’nın bu akşam İstanbul’da vereceği konsere bazı Yunan vatandaşları, Türkiye- Yunanistan ilişiklerinin gerginliği sebebi ile sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Vatandaşların Glykeria’dan konserini iptal etmesini istediği Yunan basınına yansıyan haberlerde yer aldı.Konserin çok önceden planlandığını söyleyen Yunan şarkıcının ajansı “Buradan sonra Tel Aviv’e de gideceğiz. Konser planlarımızı ülke ilişkileri ile alakalı yapmıyoruz’’ şeklinde açıklama yaptı.

Yunan sanatçı Glykeria kimdir?

İlk çıkışını 1978 yılında Yunan müzisyen Apostolos Kaldaras ile yaptığı ortak çalışmayla gerçekleştiren Glykeria, 80'li yıllarda ününü iyiden iyiye pekiştirdi.

Kariyerine başladığı 70'li yıllardan bu yana, Natacha Atlas, Ömer Faruk Tekbilek, George Dalaras, Marinella, Ofra Haza, Ricky Gal, Chava Alberstein, Amal Murkus, Paschalis Terzis, Ilias Aslanoglou, Antonis Vardis, Sarit Hadad, Fortuna gibi isimlerle müzikal işbirlikleri yapan, Glykeria'nın repertuvarında Türk müzikseverlerin de yakından tanıdığı birçok ezgi yer alıyor.

#Yunan
#Şarkıcı
#Glykeria
6 yıl önce