|

'Yüzüklerin Efendisi' davası sonuçlandı

‘Yüzüklerin Efendisi’ (Lord Of The Rings) kitap serisinin yazarı J.R.R Tolkien’in mirasçıları ile Warner Bros arasında yıllardır süren telif davası sonuçlandı.

Yeni Şafak
10:51 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:52 - 5/07/2017 Çarşamba
AA
J.R.R Tolkien’in mirasçılarının Warner Bros (WB) şirketine açtığı ve uzun yıllar süren ‘The Hobbit’ ve ‘Lord Of The Rings’ kitapları telif hakkı davası sonuçlandı.
J.R.R Tolkien’in mirasçılarının Warner Bros (WB) şirketine açtığı ve uzun yıllar süren ‘The Hobbit’ ve ‘Lord Of The Rings’ kitapları telif hakkı davası sonuçlandı.

‘Yüzüklerin Efendisi’ (Lord Of The Rings) kitap serisinin yazarı J.R.R Tolkien’in mirasçılarının Warner Bros (WB) şirketine açtığı ve uzun yıllar süren ‘The Hobbit’ ve ‘Lord Of The Rings’ kitapları telif hakkı davası sonuçlandı.

WB, varılan adli uzlaşma anlaşması kapsamında muhataplarına 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Tolkien’in ailesi, 2012 yılında, internette oynanan kumar makineleri dahil birçok üründe yazarın oluşturduğu fantastik karakterlerin kullanılmasıyla, Tolkien’in saygınlığına gölge düşürüldüğü gerekçesiyle dava açmıştı.


Anlaşmaya varıldı

Deadline.com’un haberine göre, İngiliz yazarın mirasçıları ve Harper Collins Yayınevi, milyonlarca dolarlık telif hakkı ihlali davasını Warner Bros film stüdyosuyla anlaşmaya vararak kapattı.

Mirasçılar ve Warner Bros, anlaşma sonrası yayımladıkları ortak bildiride, “Taraflar bu konunun dostane bir şekilde çözümlenmesinden memnun ve gelecekte beraber çalışmayı umut ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

1973 yılında hayatını kaybeden Tolkien’in ailesi ile Warner Bros şirketi arasında yapılan anlaşmanın detayları ise gizliliğini koruyor.

#Warner Bros
#Yüzüklerin Efendisi
7 yıl önce