|

Zeki Müren unutulmadı

Yaptığı sahne performansları, farklı kostüm ve sanat anlayışı işe bir çağı aralayan sanatçı Zeki Müren vefatının 20. yılında anıldı. TEV ve TSK'nın hazırladığı bağış gecesinde bir çok ünlü isim 'Zeki Müren' söyledi.

Yeni Şafak
11:03 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 8/01/2016 Cuma
AA

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen 'Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak' bağış konserine bir çok ünlü sanatçı eşlik etti. Nükhet Duru, Bekir Ünlüataer

, Gökhan Tepe, Ferhat Göçer gibi isimlerin Zeki Müren şarkılarına ses verdiği gece Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşti.Sanatçı Nükhet Duru, konser öncesinde yaptığı açıklamada, sanat hayatının ilk yıllarında Zeki Müren ile tanıştığını söyledi.

Müren'in kendisinde bir farklılık gördüğünü ama bunun ne olduğunu sonra bulup çıkaracağını söyleyerek, "Bundan sonra her programımda senin olmanı istiyorum" dediğini belirtti. Duru, "Sahneyi açan küçük bir şarkıcıydım. Sonra da gerçekten her programına taşımıştı beni. Bana 'Sen kalbinle söylüyorsun, kadife gibi söylüyorsun' demişti" ifadelerini kullandı.



'İşte Biziz Zeki Müren' albümü


Gökhan Tepe ise Zeki Müren'i anma konserinde TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı yararına sahneye çıkmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu gece sanat güneşimizin en güzel şarkılarını söyleyeceğiz, bunlardan bir tanesi de bana kısmet oldu. Çocukken evimizde hep Zeki Müren şarkıları çalardı. 'Manolyam' şarkısını çocukken söylerdim, bir gün onu anarken söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi" diye konuştu.



Sanatçı Tepe, Müren'in vefatının 20. yılı anısına pek çok sanatçının katılımıyla hazırlanan "İşte Biziz Zeki Müren" adlı albümde de 'Manolyam' şarkısını seslendirdiğini kaydetti.



Konserde, Ali-Aysun Kocatepe, Bekir Ünlüataer, Emel Sayın, Ferhat Göçer, Gökhan Tepe, Kenan Doğulu, Nebi Birgi, Nükhet Duru, Yonca Lodi ve Zara sahne aldı.



Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Korosu'nun da yer aldığı konser, sanatçıların birlikte Zeki Müren'in "Şimdi Uzaklardasın" eserini seslendirmesiyle sona erdi.

#Zeki Müren
#Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM)
#Türk Eğitim Vakfı (TEV)
#Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı
8 yıl önce