|

Zurnacı Ayvaz hayatını kaybetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Zurnacı Ayvaz lakaplı 86 yaşındaki Ayvaz Başaran tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanatçı Ayvaz, Neşat Ertaş'la çoğu zaman aynı platformda program yapmış 23 eserle TRT arşivine de girmişti.

Yeni Şafak
11:42 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:55 - 19/04/2018 Perşembe
IHA
Ayvaz Başaran, Abdallar Topluluğunu kurdu.
Ayvaz Başaran, Abdallar Topluluğunu kurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Zurnacı Ayvaz lakaplı 86 yaşındaki Ayvaz Başaran tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhum Bozlak ustası Neşet Ertaş’la da çoğu zaman aynı platformda program yapan Ayvaz Başaran Kırşehir’in yöresine ait çaldığı 23 eserle TRT arşivine de girmişti. Sanatçı unvanını taşıyarak halk bilim ödülünü alan Ayvaz Başaran, uzun süredir tedavi gördüğü Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kırşehir Ustalar Topluluğu’nun kurulmasında da emeği olan Ayvaz Başaran’ın cenazesi İzmir’den gelecek olan yakınlarının da katılımı ile yarın toprağa verilecek

Zurnanın efsanesi "Ayvaz usta"

  • Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Kırtıllar köyünde Neşet Ertaş'la sanat hayatına başlayan Ayvaz Başaran, kurdukları Abdallar Topluluğu'nda sahne aldı, daha sonra zurna çalarak kendisini geliştirdi. Ankara'da yeniden bir araya geldikleri Ertaş'la konserlere katılan Başaran'ın Kırşehir yöresine ait 23 eseri TRT arşivine girdi. Ertaş ile kurulmasına katkı yaptıkları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu'nda yıllarca zurna çalan Başaran, Japonya, Almanya, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere birçok ülkede konserler verdi.

#Neşet Ertaş
#TRT
#Ayvaz
#Zurnacı Ayvaz
6 yıl önce