|

İl il oy oranları - Referandum tüm il ve ilçe sonuçları

İl il oy oranlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Referandum oylamasında tüm il ve ilçe sonuçlarını sitemizden görebilirsiniz. Evet mi, hayır mı önde olduğunu haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:16 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 19:21 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
İl il oy oranları - Referandum tüm il ve ilçe sonuçları
İl il oy oranları - Referandum tüm il ve ilçe sonuçları

İl il oy oranlarını görmek için hemen tıkla. Referandum sonuçlarını tüm il ve ilçelere göre oy oranlarını sitemizden takip edebilirsiniz. YSK'nın açıkladığı referandum sonuçlarını ve tüm detayları yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.

Türkiye sandık başında-
Emniyet Genel Müdürlüğü Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde, 81 ildeki güvenlik kamerası görüntüleri ve halk oylamasının güvenliğiyle ilgili veriler yakından takip ediliyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinde oluşturulan, emniyet genel müdür yardımcıları başkanlığında, ilgili daire başkanlarının katılımıyla faaliyet gösteren Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde, yurt genelinde halk oylamasının huzur ve güven içinde yapılması için yoğun çaba gösteriliyor.

Kavşaklar, önemli noktalar ve seçmenlerin oy kullanmaya giderken kullandığı güzergahların sürekli izlendiği merkezde 46 personel görev yapıyor.

Görevliler, il ve ilçelerdeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'ne (KGYS) entegre 19 bin kamera ile 122 3G cihazından alınan görüntüleri canlı yayın ekranları ve bilgisayarlardan anlık takip ediyor.

Merkeze görüntülerin yanı sıra illerden önemli asayiş bilgileri de anında ulaşıyor. Tüm görüntü ve bilgiler yetkililerce değerlendiriliyor, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ile ilgili kurumlara iletiliyor.

Sabah erken saatlerde çalışmalara başlayan yetkililer, oy sayım işlemleri sona erdirilinceye kadar görev yapacak.

Emniyet yetkilileri, ülke genelindeki polis sorumluluk bölgelerinde seçmenlerin huzur ve güven içinde oy kullanmaya devam ettiklerini belirtti.
Oy verdikten sonra balık tutmaya gittiler-
İstanbul'da, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında oylarını kullanan bazı vatandaşlar, Galata Köprüsü'ne gelerek balık tuttu.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren sandık başına giden vatandaşlar, daha sonra Eminönü'ndeki Galata Köprüsüne geldi.

Vatandaşlar, balık tutarak güneşli havanın tadını çıkardı.

Köprüde balık tutan vatandaşlardan Ali Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah oyunu kullandıktan sonra balık tutmak için evden çıktığını belirterek, ''Sabah ilk oy kullananlardanım. Şimdi balık keyfi yapıyorum. Referandum ülkemiz için hayırlı olsun. Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin.'' ifadelerini kullandı.

Veysel Türker ise oy kullandıktan sonra arkadaşıyla köprüye geldiğini dile getirerek, ''Oyumuzu kullanıp balık keyfi yapmaya geldik. Arkadaşım 'hayır' ben 'evet' kullandım. İnşallah referandum ülkemiz için hayırlı olur.'' dedi.

Hüseyin Yoldaş da halk oylaması sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını dileyerek, 'Sabah oy kullandık, buraya geldik. Bu güzel havayı bulunca vakit geçirmek istedik.'' diye konuştu.

Akın Yayla, oy kullandıktan sonra stres atmak için balık tutmaya geldiklerini aktararak, "Bu havada balık tutmak çok güzel. İnşallah seçimler de ülkemize için iyi olur.'' dedi.
#Referandum
#Referandum sonuçları
#İl il oy oranları
#ilçe ilçe oy oranları
#Oy oranları
#seçim sonuçları
#sandık sonuçları
7 yıl önce