|

İngiltere İzlanda maçı özeti ve golleri burada - Geniş Özet

İngiltere İzlanda maçı özeti ve golleri izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Euro 2016'da bu akşam çeyrek finale çıkacak son takım belli oluyor. İngiltere İzlanda arasındaki bu maçın geniş özet görüntülerini, gollerini, maçtan önemli pozisyonları ve maçın önemli dakikalarını haberimizden görebilirsiniz. Maçın kaç kaç bittiğini ve daha fazla detayı haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte İngiltere İzlanda maçı özeti, golleri ve son gelişmeler.

Yeni Şafak
22:37 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 27/06/2016 Pazartesi
Diğer
İngiltere İzlanda maçı özeti

ve golleri izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) mücadelesinde bu akşam İngiltere ile İzlanda çeyrek finale kalabilmek için karşılaştı. İlk yarısnda 2-1'lik İzlanda üstünlüğü bulunan maçın ikinci yarısında yaşananları ve maçtan en güncel gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz. İngiltere İzlanda maçı özeti, golleri, istatistikleri, önemli pozisyonları ve dakikaları sizlerle paylaşıyoruz. Maç bitiminde skoru ve tüm detaylara buradan erişebilirsiniz. İşte İngiltere İzlanda maç özeti.



mek için tıklayınız



Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İngiltere'yi 2 - 1 mağlup eden İzlanda, son çeyrek finalist oldu. İzlanda, çeyrek finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşacak.



İzlanda'ya turu getiren golleri 6. dakikada Ragnar Sigurdsson ve 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson kaydetti. İngiltere'nin tek golü ise 4. dakikada penaltıdan Wayne Rooney attı.



--Maçın istatistikleri şöyle--


Stadyum: Stade de Nice (Allianz Riviera)


Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)


Teknik Direktör: Roy Hodgson


İNGİLTERE: Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Raheem Sterling (60. dk Jamie Vardy), Eric Dier (46. dk Jack Wilshere), Dele Alli, Harry Kane, Wayne Rooney (87. dk Marcus Rashford), Daniel Sturridge


Teknik Direktör: Lars Lagerback


İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Kolbeinn Sigthorsson (77. dk Elmar Bjarnason), Jon Dadi Bödvarsson (88. dk Arnor Ingvi Traustason)


SARI KART: 38. dk Gylfi Sigurdsson, 65. dk Aron Gunnarsson (İzlanda), 47. dk Daniel Sturridge (İngiltere)


GOLLER: 4. dk pen. Wayne Rooney (İngiltere), 6. dk Ragnar Sigurdsson, 18. dk Kolbeinn Sigthorsson (İzlanda)



İNGİLTERE - İZLANDA MAÇINDAN DAKİKALAR


45 Hakem Damir Skomina'nın düdüğüyle ilk yarı İzlanda'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona eriyor.



44 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: Kyle Walker'ın sağ kanattan ceza alanı içine çevirdiği topa Wayne Rooney sağ ayağıyla gelişine vuruyor ancak top yandan auta çıkıyor.



43 (İNGİLTERE) İsabetsiz Orta: Daniel Sturridge'in sağ çaprazdan ortasında top doğrudan kaleye yöneliyor. Kaleci Hannes Halldorsson hata yapmıyor ve topa sahip oluyor.



38 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: nİngiltere, sol kanattan Harry Kane ile serbest vuruş kullanıyor. Kane'in arka direğe ortasında Chris Smalling kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.



38 (İZLANDA) Sarı Kart: Serbest vuruşun çabuk kullanılmasını engelleyen Gylfi Sigurdsson, hakem Damir Skomina'dan sarı kart görüyor.



36 (İZLANDA) İsabetli Şut: Gylfi Sigurdsson'un kaleyi cepheden gören noktadan şutunda kaleci Joe Hart üzerine gelen topu iki hamlede kontrol ediyor.



35 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: Dele Alli'nin pasıyla ceza yayı hemen gerisinde topla buluşan Wayne Rooney sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.



34 (İZLANDA) İsabetsiz Şut: Ari Skulason'un uzak mesafeden şutunda top yandan auta gidiyor.



29 (İNGİLTERE) Engellenen Şut: Wayne Rooney'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı sağ tarafında Dele Alli'ye geliyor. Dele Alli, göğüsüyle topu düzelttikten sonra sağ ayağıyla çok sert vuruyor ancak top savunmadan geri dönüyor.



28 (İNGİLTERE) İsabetli Şut: Son çizgide topu kontrol eden Daniel Sturridge sağ kanattan ceza alanı içine ortasını yapıyor. Harry Kane, gelen topa sağ ayağıyla gelişine harika vuruyor ancak kaleci Hannes Halldorsson aynı güzellikle topu kornere çelmeyi başarıyor.



22 (İNGİLTERE) Korner: İngiltere, Wayne Rooney ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Rooney'in arka direğe ortasında Dele Alli kafayla topu altıpasa çeviriyor ancak İzlanda savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.



18 (İZLANDA) Asist: Golde asisti yapan isim Jon Bödvarsson oluyor.



18 (İZLANDA) Gol: GOOOLLL!! İzlanda, Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle maçta 2-1 öne geçiyor. Ceza yayı civarında yapılan güzel paslaşmalar sonrasında ceza alanı içinde topla buluşan Kolbeinn Sigthorsson sağ ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Joe Hart'ın müdahalesi yetersiz kalıyor ve top ağlarla buluşuyor.



17 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: Bu kez uzak mesafeden Harry Kane şansını deniyor ancak top yine az farkla üstten auta gidiyor.



15 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: İzlanda savunmasının uzaklaştırdığı topu göğüsüyle kontrol eden Dele Alli, ceza yayı hemen gerisinden sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkarıyor ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıkıyor.



10 (İNGİLTERE) Serbest Vuruş: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Wayne Rooney kullanıyor. Rooney'in ortasında İzlanda savunması topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.



6 (İZLANDA) Asist: Golde asisti yapan isim Kari Arnason oluyor.



6 (İZLANDA) Gol: GOOOLLL!! İzlanda, Ragnar Sigurdsson'un golüyle maçta eşitliği sağlıyor. Sağ kanattan kullanılan uzun taç atışında Kari Arnason ceza alanında kafayla topu altıpas içine indiriyor. O bölümde Ragnar Sigurdsson boş pozisyonda sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.



4 (İNGİLTERE) Penaltı Golü: GOOOLLL!! İngiltere, Wayne Rooney'in penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Wayne Rooney, sağ ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla kaleci Hannes Halldorsson'un sağından topu ağlarla buluşturuyor.



4 (İNGİLTERE) Penaltı Vuruşu: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Wayne Rooney geçiyor.



4 (İZLANDA) Faul: Altıpasın sol tarafında Raheem Sterling, kaleci Hannes Halldorsson'un müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Damir Skomina penaltı noktasını gösteriyor.



2 (İNGİLTERE) İsabetsiz Şut: Dele Alli ile verkaça giren Daniel Sturridge ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak zayıf giden top yandan auta gidiyor.



Euro 2016'dan son haberler


Euro 2016 2. tur maçında İtalya, İspanya'yı 2-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.



Stade de France'de oynanan maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılığını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı.



Karşılaşamaya İtalya etkili başladı. Arka arkaya ataklarla İspanya kalesini yoklayan İtalya aradığı golü 33. dakikada buldu. Ceza yayının gerisinden Eder Martins'in kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen topu Giorgio Chiellini ağlara gönderdi. Golden sonra durgunlaşan maçta ilk yarı İtalya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.



2. yarı büyük çekişmeye sahne oldu. İtalya farkı açmak, İspanya da eşitliği sağlamak için bu devrede sert bir oyun sergiledi. İspanya özellikle son dakikalarda daha etkili olan taraftı. Çeyrek final şansı için İtalya kalesini birçok kez yoklayan İspanya, kaleci Gianluigi Buffon'u geçemedi. İspanya'nın bütün baskısına rağmen net bir pozisyon yakalan İtalya farkı 2'ye çıkardı. 90 1. dakikada Graziano Pelle skoru 2-0'a getirdi. Mücadeleden 2-0 galip ayrılan İtaya adını çeyrek finale yazdırdı. İtalya çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.



İngiltere İzlanda maçı özeti ve golleri izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Euro 2016'da bu akşam çeyrek finale çıkacak son takım belli oluyor. İngiltere İzlanda arasındaki bu maçın geniş özet görüntülerini, gollerini, maçtan önemli pozisyonları ve maçın önemli dakikalarını haberimizden görebilirsiniz. Maçın kaç kaç bittiğini ve daha fazla detayı haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte İngiltere İzlanda maçı özeti, golleri ve son gelişmeler.


#İngiltere
#İzlanda
#Euro 2016
#Maç özeti
8 yıl önce