|

Instagram'da mesaj istekleri kapatma yolu

İnstagram mesaj istekleri herkese açma ya da İnstagram'da mesaj istekleri görünmez yapılması merak konusu. Instagram, kullanıcıların birbirlerine mesaj göndermesini engelleyebilir. Instagram'da tanımadığınız kişilerden gelen mesajlardan rahatsızlık duyuyorsanız bunun çözümü var ve oldukça basit. Instagram'da mesaj engellemeyi kaldırırsanız, engellediğiniz kişi size tekrar mesaj gönderebilecek ve gönderilerinizi görebilecektir. Peki Instagram'da mesaj nasıl engellenir, mesaj istekleri kapatma nasıl yapılır? İşte Instagram mesaj engeli kaldırma yöntemlerine ilişin izlenecek yollar.

10:56 - 14/04/2024 dimanche
Güncelleme: 10:56 - 14/04/2024 dimanche
Yeni Şafak
Instagram mesaj engeli koyma
Instagram mesaj engeli koyma
İçindekiler
Instagram
'da mesaj isteklerini kapatmak, hesabınızı spamdan ve rahatsız edici mesajlardan korumaya yardımcı olabilir.
Instagram mesaj istekleri kapatma işlemi
nasıl yapılır? sorusuna geçmeden önce ilk olarak Instagram hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra haberimizin konusu olan Instagram’da mesaj isteklerini kapatma ve açma yöntemlerini tek tek anlatalım.
, Meta Platforms'a ait bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ hizmetidir. Uygulama, kullanıcıların filtrelerle düzenlenebilen, hashtaglerle organize edilebilen ve coğrafi etiketleme ile konumla ilişkilendirilebilen medya yüklemesine olanak tanır. Bugün, Instagram'ın dünya çapında 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biridir ve özellikle gençler arasında popülerdir. İşte
Instagram mesaj engeli koyma ve kaldırma
nasıl yapılır? sorusunun cevabı.
Instagram'da mesaj engellemek için
aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Profil sayfanızı görüntüleyin.
  3. Yatay üç çizgi butonuna basın.
  4. Ayarlar menüsüne girin.
  5. Gizlilik kategorisini açın.
  6. Mesajlar bölümünü görüntüleyin.
  7. "Instagram'daki Takipçilerin" yazısına dokunun.
  8. Engellemek istediğiniz kişinin profil resmini dokunup basılı tutun.
  9. "Engelle" seçeneğine dokunun.

Ayrıca, "Instagram'daki Takipçiler" sekmesinde de "İstek Alma" seçeneğinin yanındaki anahtarı kapalı konuma getirerek takipçilerinizden gelen mesaj isteklerini de kapatabilirsiniz. Bu durumda, takipçilerinizden gelen mesajlar da okunmamış olarak kalacaktır.

Instagram'da görmek istemediğiniz yorumların veya mesaj isteklerinin gizlenmesi

Instagram'da görmek istemediğiniz, rahatsız edici olabilecek yorumları ve mesaj isteklerini gizlemenin birkaç yolu vardır.

Topluluk Kurallarımıza aykırı olmayan ancak uygunsuz, saygısızca veya rahatsız edici olabilecek içerikleri (ör. ırkçı karalamalar, küfürlü sözcükler ya da dolandırıcılıklar), Gizlenen Sözcükler ayarını kullanarak gizleyebilirsiniz. Ayrıca gizlemek istediğiniz sözcükleri, sözcük öbeklerini, sayıları ve ifade simgelerini içeren bir özel liste de oluşturabilirsiniz.

Gizlenen yorumların toplam yorum sayısına dahil edildiğini ve bir yorum ya da mesaj gizlendiğinde yorumu veya mesajı gönderen kişinin bunu bilmeyeceğini unutmayın.

Instagram mesaj istekleri kapatma işlemi nasıl yapılır?

Aşağıdaki ayarları açarak görmek istemediğiniz yorumları ve mesaj isteklerini gizlemeyi seçebilirsiniz:

Yorumları gizle
: Yaygın rahatsız edici sözcükleri, söz gruplarını veya ifade simgelerini içeren yorumlar otomatik olarak filtrelenir veya gizlenir. Bu ayar varsayılan olarak açıktır ancak ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
Gelişmiş yorum filtreleme:
Rahatsız edici sözcükler veya söz grupları içerebilecek daha da fazla yorumu filtreleyip gizleyin. Takip ettiğiniz ve sizi takip eden kişilerin yorumları gizlenmez. Bu ayar varsayılan olarak kapalıdır ancak ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
Mesaj isteklerini gizle
: Dolandırıcılıklar veya rahatsız edici sözcükler, söz grupları ya da ifade simgeleri içerebilecek mesaj istekleri, gizlenen istekler klasörünüzde görünür. Bu ayar varsayılan olarak kapalıdır ancak ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Not: Instagram, siz şikayet etmediğiniz sürece mesajlarınızı göremez.
Gizli mesaj istekleri ayarı
nı yalnızca Android ve iPhone için Instagram uygulamasından yönetebileceğinizi unutmayın.

Instagram sohbette gönderdiğiniz bir mesajın gönderiminin iptal edilmesi

Instagram sohbette gönderdiğiniz bir mesajın gönderiminin iptal edilmesi için şu yolları takip edin:

Bir mesajın gönderimini iptal ettiğinizde bu mesaj sohbette yer alan insanlara artık gösterilmez. Mesaj gönderdiğiniz kişilerin mesajınızı zaten görmüş olabileceğini aklınızda bulundurun.

Veri İndirme dosyanızın, Instagram hesabınızdan gönderimini iptal ettiğiniz mesajları içermediğini unutmayın.

Instagram mesaj engeli nasıl kalkar?Instagram uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyin. Daha sonra bir kullanıcıya mesaj göndermeyi deneyin. Telefonunuzu tamamen kapatın ve yeniden başlatın. Telefonunuzun ayarlar kısmından Instagram önbelleğini temizleyin.

Instagram mesaj engeli nasıl anlaşılır?

Engel yediğiniz kişinin kullanıcı adını girdikten sonra bir deneme amaçlı mesaj gönderebilirsiniz. Mesajı gönderdiğinizde göndermiş olduğunuz mesajın gitmediğine ilişkin bir uyarı ile karşı karşıya kalınırsa o kişi sizi engellemiş demektir.

Instagram engel yedim nasıl kaldırılır?

Instagram'da Engel Kaldırma işlemi için şu yolları aşmanız gerekiyor:

  • Profilinizden ayarlar bölümüne girin.
  • Gizlilik ayarları kısmına tıklayın.
  • Engellenmiş hesaplar kısmına girin.

Burada listelenen hesaplardan istediğiniz bir tanesinin engelini kaldırabilirsiniz.

Instagram'da mesaj engellenmesini önlemek için, dikkatli olmalısınız. Spam, şiddet, nefret söylemi, cinsel içerik ve Instagram'ın koşullarını veya politikalarını ihlal eden mesajlar göndermeyin.Instagram'da mesaj engellenmesini önlemek için, aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  1. Spam göndermeyin.
  2. Şiddet veya nefret söylemi içeren mesajlar göndermeyin.
  3. Cinsel içerikli mesajlar göndermeyin.
  4. Instagram'ın koşullarını veya politikalarını ihlal eden mesajlar göndermeyin.

Instagram engeli ne kadar sürer?

Yani Instagram tarafından verilen takip ve beğeni engelini kaldırmak için 18 saatlik bir bekleme süresi gerekir. Instagram'ın koymuş olduğu beğeni ve takip engelini beklemeden kaldırmak mümkün değildir.

Instagram kısıtlama engeli ne zaman kalkar?

Instagram kısıtlama
ne kadar sürer? Sahte hesaplara engel olmak veya kullanım kalitesini artırmak için getirilen bu yöntem belli bir süre yeni hesap takip etmeyi engelliyor. 24 saat içerisinde kaç hesabın takip edildiğine bakan uygulama kısıtlama süresini de 24 ile 48 saat içerisinde değiştirebiliyor.

Instagram'ın özellikleri neler?

Instagram'ın popüler bir sosyal medya platformu yapan çeşitli özellikleri vardır. Bu özellikler şunları içerir:

Filtreler:
Instagram, kullanıcıların fotoğraflarını ve videolarını düzenleyebilecekleri çeşitli filtreler sunar. Bu filtreler, fotoğrafın veya videonun parlaklığını, kontrastını, doygunluğunu ve diğer yönlerini değiştirebilir.
Hashtag'ler:
Instagram kullanıcıları, fotoğraflarını ve videolarını hashtag'ler kullanarak organize edebilir. Hashtag'ler, # sembolüyle başlayan anahtar kelimelerdir. Kullanıcılar bir hashtag'i aradığında, o hashtag ile etiketlenmiş tüm fotoğrafları ve videoları göreceklerdir.
Coğrafi etiketleme
: Instagram kullanıcıları, fotoğraflarını ve videolarını coğrafi etiketleyebilir. Bu, fotoğraflarını ve videolarını belirli bir konumla ilişkilendirmeleri anlamına gelir. Kullanıcılar bir coğrafi etiketli fotoğrafı veya videoyu görüntülediğinde, konumu bir harita üzerinde göreceklerdir.
Hikayeler
: Instagram Hikayeleri, 24 saat sonra kaybolan geçici gönderilerdir. Bu, daha rahat veya spontane fotoğraf ve videoları paylaşmanın popüler bir yoludur.
Doğrudan:
Instagram Direct, kullanıcıların birbirlerine fotoğraf ve video göndermelerine olanak tanıyan özel bir mesajlaşma özelliğidir. Bu, arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurmanın popüler bir yoludur.


#ınstagram dm kapatma
#ınstagram mesaj istekleri
#ınstagram
#ınstagram mesaj istekleri engelleme
il y a 14 jours