|

IRCICA’da kardeşlik hattı

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nce (IRCICA) düzenlenen 11. Milletlerarası Hat Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Haber Merkezi
04:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:00 - 22/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazanan eserler 30 Nisan’a kadar IRCICA’da görülebilir.
Kazanan eserler 30 Nisan’a kadar IRCICA’da görülebilir.

IRCICA merkezinde düzenlenen törende konuşan Genel Direktör Prof. Dr. Halit Eren, yarışmanın kazananlar kadar kazanamayanları da motive ettiğini ve kendilerinin hat sanatını her zaman destekleyeceklerini söyledi.


30 NİSAN’A KADAR SERGİLENECEK

Eren, “Celi Sülüs, Sülüs, Nesih, Muhakkak, Sülüs-Nesih, Celi Talik, Talik, Celi Divani, Divani ve Kufi” dallarında 38 ülkeden 613 katılımcının 833 eseri arasından ödüle layık görülenleri açıkladı. Yarışmada “Celi Sülüs” dalında birincilik ödülü hiçbir esere verilmezken, ikinciliği Türkiye’den Menaf Nam, Endonezya’dan Teguh Prastio aldı. Prastio bu yıl, Zeytinburnu Belediyesi tarafından Albayrak Grubu sponsorluğunda düzenlenen Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nda da birincilik ödülünün sahibi olmuştu. “Sülüs” yazı türünde, Türkiye’de yaşayan İranlı hattat Ahmet Ali Namazi birinciliği kazandı.

Hakan Arslan Nesih, “Hat” kategorisinde birinci, “Sülüs hat”ta ikinci, “Sülüs-Nesih” yazı türünde ise üçüncü olarak, 3 dalda ödül elde etti. “Muhakkak” yazı türünde Türkiye’den Meryem Nuruzihalilani, “Sülüs-Nesih” yazı türünde Mısır’dan Muhammed Gaber Elsayed Aboubella, “Talik” yazı türünde İran’dan Ehsan Ahmadi, “Divani” yazı türünde Endonezya’dan Nafang Permadi birinci oldu. Kazanan eserler 30 Nisan’a kadar IRCICA’da görülebilir.

#IRCICA
#Ödül
#Hakan Arslan Nesih
#Halit Eren
5 yıl önce