|

Terörist Gülen'in son çırpınışları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'den iadesini istediği terör örgütü FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen, İngiliz gazeteye konuştu. Türkiye'ye iade edilmesi gündemde olan örgüt lideri, darbeden sorumlu olmadığını iddia etti. Küstah açıklamalarda bulunan Gülen, "AK Parti'nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
00:37 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 01:47 - 17/07/2016 Pazar
DHA

FETÖ'cü askerlerin darbe girişimi vatansever polis, asker ve sokaklara dökülen milyonlarca halkın dik duruşu ile püskürtülse de tehlike henüz geçmiş değil. Türkiye'nin dört bir yanında sokağa dökülen milyonlarca vatandaş demokrasi nöbeti tutuyor. Bugün Kısıklı'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, darbe girişiminin başarısız olduğunu belirterek, "Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkışınız var ya, o çıkışınız her şeyi altüst etmiştir" dedi.



Erdoğan: Pensilvanya'daki zatı iade edin


Her fırsatta ülkesini sırtından vuran paralel yapının lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çağrısını yineledi. Erdoğan, "Buradan Amerika'ya sesleniyorum: Sayın Başkan, Pensilvanya'daki 400 dönüm arazi içinde olan bu zatı bize verin demiştim. Bunların darbe girişiminde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum: Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin" dedi.







Dalga geçer gibi açıklama!


Erdoğan'ın sözlerinin ardından İngiliz Financial Times gazetesine konuşan FETÖ lideri Fetullah Gülen, skandal ifadeler kullandı. Gülen örgütün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine ilişkin kullandığı, "AK Parti'nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var. Bu da orduya ve Gülen Cemaati'ne karşı daha fazla suçlamayı beraberinde getirecektir" ifadeleriyle gerçeğin üstünü örtmeye çalıştı.






PKK dili kullandı


Gülen'in, Türkiye'deki her olayda terörden yana olan Financial Times gazetesine konuşması ve halkın seçtiği hükümeti açık açık suçlaması, terör örgütü PKK liderlerinin açıklamalarını hatırlattı.



17 sene önce kaçtı ama korkmuyormuş!


28 Şubat sonrasında Türkiye'den kaçan ve yıllardır ABD'de yaşayan, hakkında yakalama kararı bulunan Gülen, Amerika'dan sınır dışı edilmekten endişe etmediğini söyledi.





Timsah gözyaşları


Gülen, ordu yönetiminin her çeşidine karşı olduğunu, geçmişte buna benzer bir ayaklanmanın kurbanı olduğunu söyledi.



Video: İşte bir vatandaşı şehit eden FETÖ'cü hain


#FETÖ
#Darbe
#Terör
#Fetullah Gülen
8 yıl önce