|

İsviçre Polonya maçı özeti ve golleri - Euro 2016

İsviçre Polonya maçı özeti ve golleri izlemek için hemen tıkla. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) son 16 Turu'nda bu akşam İsviçre ile Polonya karşılaştı. Nefes kesen mücadele 1-1'lik sonuçla tamamlandı. Uzatmamlara giden maçta başka gol olmadı ve penaltı atışları yapıldı. İsviçre Polonya maçının sonucunu, geniş özeti, golleri ve istatistiklerini haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte son gelişmeler.

Yeni Şafak
18:51 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:33 - 25/06/2016 Cumartesi
Diğer

İsviçre Polonya maçı özeti ve golleri izlemek için buraya bakabilirsiniz. Euro 2016'da heyecan devam ediyor. Bu akşam son 16 turunda İsviçre ile Polonya karşılaştı. Normal süresi 1-1'lik skor ile tamamlanan maçta uzatmalarda da gol olmadı ve mücadelede penaltı atışlarına geçildi. İsviçre Polonya maçının penaltı atışları sonucunda kazanan taraf 6-5'lik skor ile Polonya oldu. Bu galibiyet ile Polonya Euro 2016'da çeyrek finale çıkan ilk takım oldu. İşte İsviçre Polonya maçı özeti, golleri ve tüm detaylar.



mek için tıkla



2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten mücadelenin ardından Polonya, İsviçre'yi penaltılarda 5-4 yenerek çeyrek finale kaldı.



Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında İsviçre kalecisi ve defansının yaptığı hatanın ardından Polonyalı hücum oyuncusu Milik, müsait durumda topu auta attı.



Sonraki dakikalarda topla daha fazla oynayan İsviçre, oyuna denge getirse de eşitliği bozan taraf Polonya oldu. Karşılaşmanın 39. dakikasında Grosicki'nin soldan driplingle getirip sağ tarafa gönderdiği topta Blaszczykowski yerden düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı kalecinin altından filelere gönderdi: 0-1



Kalan sürede başka gol olmayınca devre arasına Polonya'nın 1-0 üstünlüğü ile girildi.



İkinci yarıya daha istekli başlayan İsviçre'de 51. dakikada Dzemaili'nin pasında topla buluşan Shaqiri'nin şutunda Polonya kalecisi Fabianski meşin yuvarlağı çıkardı.



Kontrataklarla İsviçre kalesini yoklayan Polonya'da 53. dakikada rakiplerini çalımlarla geçen Blaszczykowski, düzgün bir vuruşla ikinci golüne çok yaklaşmasına rağmen kaleci Sommer'i geçemedi.



Ataklarını sıklaştıran İsviçre'de 78. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında karambol oluştu. Djourou'nun şutunda top defanstan, Seferovic'in vuruşunda ise üst kale direğinden döndü.



İsviçre aradığı golü 82. dakikada yıldız oyuncusu Shaqiri ile buldu. Defanstan seken topla ceza sahası çizgisinde buluşan Shaqiri, yatarak mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi.



Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki taraf da eşitliği bozamayınca mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı ve uzatma bölümünü geçildi.



- Uzatma bölümü


Uzatmaların ilk devresinde iki takım da temkinli oynamayı tercih etti ve fazla pozisyon yaşanmadı. İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran İsviçre, kanatlardan geliştirdiği ataklarla Polonya savunmasını zorladı. 113. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Eren Derdiyok'un kafa şutunda Polonya kalecisi Fabianski son anda topu çeldi.



İsviçre, baskısına rağmen sonraki dakikalarda aradığı golü bulamadı ve karşılaşmada penaltılara geçildi.



- Penaltılar


İsviçre'de Lichtsteiner, Shaqiri, Schaer ve Rodriguez penaltıları gole çevirirken, Xhaka ise fileleri havalandıramadı. Polonya'da Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski ve Krychowiak penaltı vuruşlarını ağlarla buluşturdu.



Penaltı atışları sonunda İsviçre'yi 5-4 yenen Polonya, turnuvada ilk kez çeyrek finale yükseldi.



-Karşılaşmanın istatistikleri şöyle-


Stadyum: Stade Geoffroy Guichard


Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)


Teknik Direktör: Vladimir Petkovic


İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Fabian Schar, Granit Xhaka, Valon Behrami (77. dk Gelson Fernandes), Blerim Dzemaili (58. dk Breel Embolo), Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic, Admir Mehmedi (70. dk Eren Derdiyok)


Teknik Direktör: Adam Nawalka


POLONYA: Lukasz Fabianski, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Kamil Glik, Lukasz Piszczek, Krzysztof Maczynski (101. dk Tomasz Jodlowiec), Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki (104. dk Slawomir Peszko), Kuba Blaszczykowski, Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski


SARI KART: 55. dk Fabian Schar, 117. dk Johan Djourou (İsviçre), 58. dk Artur Jedrzejczyk, 111. dk Michal Pazdan (Polonya)


GOLLER: 39. dk Kuba Blaszczykowski (Polonya), 82. dk Xherdan Shaqiri (İsviçre)




#İsviçre
#Polonya
8 yıl önce