|

Kamu işçilerin talepleri masada: Taşeron işçiye kadro verilecek mi, maaşlara zam yapılacak mı?

Türk-İş temsilcileri çalışma hayatındaki sorunlara ilişkin eylem planı belirlemek için Ankara'da bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, buradaki konuşmasında işçilerin taleplerini sıraladı. Peki taşeron işçiye kadro ne zaman geçecek? Kamu işçilerin maaşlarına zam olacak mı, yeni iyileştirme var mı?

13:46 - 29/01/2024 lundi
Güncelleme: 14:18 - 29/01/2024 lundi
Yeni Şafak
Taşerona kadro son durum nedir? Kamu işçi maaşlarına zam yapılacak mı?
Taşerona kadro son durum nedir? Kamu işçi maaşlarına zam yapılacak mı?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede taşeron işçiye kadro ve maaşlara iyileştirme gibi talepler masaya yatırılacak. Peki taşerona kadro son durum nedir? Kamu işçi maaşlarına zam yapılacak mı?

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN, MAAŞ ZAMMI OLACAK MI?

Türk-İş temsilcileri çalışma hayatındaki sorunlara ilişkin eylem planı belirlemek için Ankara'da bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, buradaki konuşmasında işçilerin taleplerini sıraladı.

Kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nü Mayıs ayında imzalandıklarını anımsatan Atalay, son 30 yılın en iyisi niteliğindeki sözleşmenin kazanımlarının yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini söyledi.

Yılbaşından beri kamu işçisine ek zam yapılması için görüşmelerde bulunduklarını belirten Genel Başkan Atalay, şöyle konuştu:

“Ocak ayının başında enflasyon rakamı açıklandı. 2023 yılının ikinci altı ay enflasyonu 37,57 oldu. Bir kısım kamu işçimizin sözleşme tarihi ocak ayı itibarıyla başlıyor. Onlar 32,57 zam aldı. Sözleşmeleri Mart ve sonraki aylarda başlayanlar bu rakamı alamıyor. Arada 10 ila 14 puan fark var. Bu işçiler haklı olarak ocak ayındaki enflasyon oranının kendilerine de verilmesini istedi. Bunun üzerine, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulunu topladık. Süreç içerisinde yedi kez toplandık. 15-20 gün içerisinde Cumhurbaşkanından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına kime gidilmesi gerekiyorsa, gittik” dedi ve ardından Perşembe günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çaldıklarını belirtti.

KAMUDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE HANGİ HAKLAR VERİLECEK?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi Türk-İş'in öncelikli talepleri arasında yer alıyor.

Kamuda çalışan işçilerin iyileştirme talebi vardı. Türk-İş de konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşmüştü. Bu konuda bir sonuç bekleniyor.

Kamuda çalışan işçilerin sözleşme ayları farklı. İşçiler bu zam farklarını aylara göre alıyorlar ve makas açılıyor. Sözleşme aylarının da sabitlenmesi talebi var.

Bu taleplerle ilgili öğleden sonra Türk-İş Başkanı Atalay, Bakan Işıkhan'la bir araya gelecek.

#taşeron
#taşeron kadro
#kamu işçi hakları
#TÜRK-İŞ
il y a 3 mois