|

Karnesinde zayıf olan takdir teşekkür belgesi alabilir mi? İşte MEB yönetmelik bilgisi

2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek. Karne alacak öğrenciler karnesinde zayıf dersin olması durumunda takdir ya da teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını sorguluyor. Peki karnesinde zayıf olan takdir teşekkür belgesi alabilir mi? Karnesinde 2 olan, 1 dersten kalan belge alabilir mi?

11:15 - 17/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Karnesinde zayıf olan takdir teşekkür belgesi alabilir mi?
Karnesinde zayıf olan takdir teşekkür belgesi alabilir mi?

Okullarda 1. dönem geride kalıyor. Milyonlarca öğrenci cuma günü karne alacak. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. MEB kriterlerine göre tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri veriliyor. Peki karnesinde zayıf olan takdir teşekkür belgesi alabilir mi? Karnesinde 2 olan takdir alabilir mi?

1 dersten kalınca belge alınır mı?

Öğrenciler karnelerinin yanında yaptıkları ortalama puanına göre takdir veya teşekkür belgesi alırlar.

Ortalama puanlarının dışında tüm derslerden başarılı olan öğrenciler dönem ortalamalarının en az 70 puan alması halinde teşekkür belgesi almaya hak kazanacak.

Dolayısıyla tek dersten zayıfı olan veya diğer bir ifadeyle 50.00 altında notu bulunan öğrenciler Takdir ve Teşekkür Belgesi alamazlar.

Karnesinde 2 olan takdir teşekkür alabilir mi?

Karnesinde Türkçe ve Matematik derslerinden biri veya ikisi birlikte 2 gelen öğrenci karnesinde teşekkür belgesi alamaz.

Türkçe ve Matematik dışındaki bir dersin 2 gelmesi durumunda ise teşekkür belgesi alınabilmektedir.

Türkçe ve Matematik dersi 2 olunca takdir teşekkür belgesi alınır mı?

Türkçe ve Matematik dersleri 2 ise öğrenciye teşekkür belgesi ve takdir belgesi verilemez. Teşekkür belgesi almak isteyen öğrencilerin Türkçe ve Matematik dersleri ortalaması en az 3 olmalıdır.

Takdir teşekkür belgesi nasıl alınır, ders ortalamaları kaç olmalı?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerde başarılı olan dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70.00'dan aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilere Takdir ve Teşekkür belgesi verilebiliyor.

Dönem sonu not ortalaması 70,00 ile 84,99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi alabiliyor. Not ortalaması 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler ise Takdir Belgesi almaya hak kazanıyor.

#Karne notu
#devamsızlık
#MEB
#takdir
#teşekkür belgesi
4 ay önce