|

Sahte "Kiralık bungalov" ilanlarına aman dikkat! Tatil yapayım derken kabusu yaşamayınız

Günümüzde yeni tatil trendi olarak karşımıza çıkan bungalov evlerde tatil yapmak, yoğun ilgi görmekte. Bunu fırsat bilen çeşitli dolandırıcı sayfalar taklit sayfalar ya da siteler oluşturarak insanları dolandırmakta. Son dolandırıcılık olayı Nevşehir’de meydana geldi. Sahte "kiralık bungalov” ilanlarına yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

14:27 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
8 ilde sahte 'kiralık bungalov' ilanı operasyonu
8 ilde sahte 'kiralık bungalov' ilanı operasyonu

Bungalov evlere olan talep, koronavirüs salgını nedeniyle oldukça fazla artış gösterdi. İnsanların daha butik ve kendilerine ait bir alanda tatil deneyimi yaşamak istemeleri bu evlere olan talebi artırırken, internet sitelerinde kiralık bungalov ilanlarına aman dikkat.

Sosyal medyadan sahte "kiralık bungalov" ilanlarıyla dolandırıcılık yapanların yakalanmasına yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yaşayan Mustafa A'nın, bungalov ev kiralamak isterken dolandırıldığını belirterek polise başvurması üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Yaklaşık üç ay süren teknik ve fizik takibin ardından polis, şüphelilerin, "kiralık bungalov" temasını kullanarak internet sitesi ve sosyal medya üzerinden vatandaşlardan kapora ve kiralama bedeli adı altında ve "oltalama" yöntemiyle şantaj yoluyla para aldıklarını belirledi.

Ekipler, zanlıları yakalamak amacıyla Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramalarda, toplam 500 bin lira değerinde Türk lirası ve döviz, 102 gram altın ziynet eşyası, 2 ruhsatsız tabanca, 50 tabanca fişeği, banka ve kredi kartı ile suçta kullanıldığı değerlendirilen cep telefonları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan A.Ö'nün, dolandırıcılık faaliyetini yürüten şebekenin elebaşı olduğu, geçen hafta Mersin'de silahla bir kişiyi yaralamaktan arandığı öğrenildi. Nevşehir'e getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.



#Kiralık bungalov ilanları
#Nevşehir
#Sahte Kiralık Bungalov Dolandırıcılığı
4 ay önce