|

Kobe eti nedir, neden pahalıdır?

Kobe eti nedir ve neden pahalıdır? Son günlerde kobe eti gündemden düşmüyor. Fiyatı ile gündeme gelen ve farklılığıyla dikkat çeken kobe etini araştırdık. Peki kobe eti nedir ne neden pahalıdır?

Yeni Şafak
11:04 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:08 - 22/06/2016 Çarşamba
Diğer

Kobe eti nedir ve neden pahalıdır? Gündeme son zamanlarda kobe eti gelmeye başladı. Özellikle fiyatıyla gündemden düşmeyen et farklı bölgelerde farklı fiyatlara da satılmaktadır. Bizler de sizler için kobe etinin ne olduğunu ve neden pahalı olduğunu araştırdık.



Kobe eti, Japonya'da Wagyu bölgesinde yetişen hayvanlardan elde ediliyor. Bu hayvanların çok iyi et üretmesinin birinci sebebi, o bölgenin ot yapısının çok iyi olması.



Kobe etinin çok iyi et üretmesinin ikinci sebebi ise bu hayvanlar doğdukları günden itibaren kesinlikle bağlanmaması. Hayvanlar serbest ve dingin bir hayat yaşıyorlar. Hayvanlara üç öğün yemek veriliyor. Ve bu yemeklerden sonra masaj uygulanıyor. Bir de günde yaklaşık 20 litreye yakın arpa suyu içiriliyor. Bu yüzden sindirim sistemleri çok rahat. Kas sistemi gelişmiyor ve sinir yapısı çok az. Hareket etmeyen hayvanlarda kas dokusu gelişmediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor. Normal bir sığırda yağ dokusu etin etrafını sarar ve içine çok fazla nüfuz etmiyor. Wagyu sığırlarına ise her gün uygulanan özel masaj seansları ile yağlar, ince damarlar oluşturarak etin içine doğru yolalıyor.



Kobe etinde, etin içi harita gibidir. Kobe bifteğine ya da Wagyu bifteği için kullanılan et Wagyu sığırlarından elde ediliyor ki Wagyu sığırları karanlık ve dar bir alanda, hemen hemen hiç kıpırdamadan 2,5 yıl boyunca besleniyor.



Tabağı yüzlerce dolar eden Kobe eti bazılarına göre de dünyanın en lezzetli etidir.




Old Homestead Steakhouse – Kobe Eti


Gelenek zarafetle özdeşleşen Old Homestead Steakhouse, Manhattan'ın en trend mahallelerinden birinde eski mezbaha bölgesinin kalbinde yer alıyor. Old Homestead Steakhouse 100 yılı aşkın süredir New York'ta et tüketiminin nabzını tutmaktadır. 1868 yılından bu yana aynı yerde faaliyet gösteren mekan, ABD'nin en uzun süreli hizmet veren restoranlarından biridir. Bu restoran en önemli gıda grubu olan et konusunda uzmanlaşmıştır ve biftekleri ile ünlenmiştir.



Devlet başkanları ve diğer ünlülerin uğrak yeri olan restoran, 350 dolara 340 gramlık Kobe Eti sunuyor. Bu et, dünyanın en pahalı bifteği olma özelliğine sahip. Old Homestead'ın ortaklarından birisi bu özel yemek hakkında, “alınabilecek en yüksek lezzette yemek” diyerek tarif etmektedir.



Kobe eti nedir ve neden pahalıdır? Son günlerde kobe eti gündemden düşmüyor. Fiyatı ile gündeme gelen ve farklılığıyla dikkat çeken kobe etini araştırdık. Peki kobe eti nedir ne neden pahalıdır?




#Kobe eti
#Kobe eti fiyatı
#Kobe eti neden pahalı
8 yıl önce