|

4. pik erken yaşanacak

Türkiye’de vaka sayıları hızla tırmanırken, diğer taraftan da aşılama devam ediyor. Birinci doz aşı olanların ortalaması yüzde 65.79 iken, ikinci doz ortalaması ise yüzde 43.28’te kaldı. Aşı olmayanların sayısı 21 milyon 585 bin 60’a indi. Uzmanlar, 4’üncü pikin sonbahar öncesinde yaşanacağına vurgu yapıyor.

Nur Banu Aras
00:12 - 1/08/2021 Pazar
Güncelleme: 00:16 - 1/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, 4’üncü pikin erken yaşanacağına dikkat çekerek, “Yaşayacağımız pik sadece aşı olmayanların değil, maske ve mesafe kurallarına da uymayanların piki. Çünkü sadece aşısızları dediğimiz zaman aşısını olup maskeleri atanlar var ve onlarda da ciddi pozitiflik var. İkinci aşıdan 14 gün sonra koruma başlıyor” ifadelerini kullandı.


YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR

Delta varyantının daha hızlı yayıldığına dikkati çeken Hasöksüz, “Koronavirüs salgınında bugüne kadar ortaya çıkan varyantlar içerisinde Delta varyantının en önemli özelliği daha hızlı bulaşma özelliği taşımasıdır ve bu sanırım insanlar tarafından çok iyi anlaşılamadığından korunma tedbirleri askıya alındı veya pek uyulmadı. Virüsün bu hızlı bulaşma özelliği önceki varyantlara göre gençleri de enfekte ettiğinden sadece bizim ülkemizde değil, diğer ülkelerde de enfekte kişilerin yaş ortalamasının düşmesine neden oldu. Diğer taraftan aşılar üzerine yanlış bilgilendirme nedeniyle maalesef birçok kişi aşıdan uzak durmaktadırlar. Bütün bunlar günlük vakaların artmasına, yeniden kısıtlamaların gündeme gelmesine neden olabilecektir” diye konuştu.

#Koronavirüs
#Mustafa Hasöksüz
#Koronavirüs Bilim Kurulu
#Türkiye
3 yıl önce