|

İran'a ABD ambargosu: 10 milyon doz aşıyı alamadılar

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin baskıları nedeniyle koronavirüs aşısı temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kendi aşılarını piyasaya sürmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

14:22 - 8/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 14:27 - 8/04/2021 Perşembe
AA
İran Cumhurbaşkanı Hasan​ Ruhani
İran Cumhurbaşkanı Hasan​ Ruhani
Ülkenin muhtelif bölgelerinde tamamlanan bilgi teknolojileri ve inovasyon projelerinin açılış törenlerine video konferans yoluyla katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar ve aşı teminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşı satın almak için birtakım girişimlerde bulunduklarını aynı zamanda yerli üretim için de adım attıklarını aktaran Ruhani, "
Bir ülkeyle anlaşma imzaladık Amerikalılar engel oldu. İran'a 10 milyon doz aşı göndermesi beklenen şirketlere baskı uyguladılar ve süreç durdu. Yerli aşı sürecinin tamamlanması ve pazara sürülmesi için çaba gösteriliyor.
" diye konuştu.

"Dünyadaki aşı üretimi yetersiz"

Tüm ülkelerin aşı sorunuyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Ruhani, şunları kaydetti: "Dünyadaki aşı üretimi yetersiz ve ihtiyaca cevap vermiyor. Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar 2 aşamada vuruluyor. Aşı üretiminin 2 katına çıkması gerekiyor. İran karşıtı basın sürekli 'İran'ın halkına aşıyı zamanında ulaştırmadığını' söylüyor. Dünyada onay alan ve aşı üreten ülkelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez."

#İran
#Kovid-19
#Ruhani
3 yıl önce