|

İtalya alarm veriyor: Ülkenin 3'te 2'si yüksek risk kapsamında

İtalya'da Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 15 bölge 'yüksek riskli' kapsamına alındı. Ülkenin 3'te 2'sinde, bugünden itibaren daha sıkı tedbirler uygulanacak. Bu kapsamda acil durum gerekçesi dışında her türlü serbest dolaşım kısıtlanacak.

09:10 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 09:21 - 17/01/2021 Pazar
Diğer
İtalya
İtalya

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Kovid-19 salgının yayılımının arttığı gerekçesiyle ülkenin 3'te 2'sinde, bugünden itibaren daha sıkı tedbirler uygulanmasına yönelik, bölgelerin risk kategorilerini belirleyen kararı imzaladı.

3 kırmızı 12 turuncu bölge

Lombardiya'nın yanı sıra Sicilya ve Bolzano Özerk vilayeti, çok yüksek riskli kapsama alınarak kırmızı bölge ilan edildi.

12 bölge ise yüksek riskli "turuncu" bölge kapsamına aldı. Bu bölgeler; Piyemonte, Valle d'Aosta, Ligurya, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, Abruzzo, Umbria, Marche, Puglia, Kalabriya ve başkent Roma'nın da içinde bulunduğu Lazio'yu kapsıyor.

Kırmızı kategoride ne oluyor?

Kırmızı ve turuncu kategorideki toplam 15 bölgede, iş, sağlık ve acil durum gerekçesi dışında her türlü serbest dolaşım kısıtlanırken, bar ve restoranlar ise sadece evlere servis hizmeti verebilecek.



#italya
#koronavirüs
#yüksek risk
3 yıl önce