|

Koronavirüs yarım milyar insanı aç bırakabilir

Oxfam'ın yayınladığı rapora göre koronavirüs nedeniyle dünyada yarım milyar insan aşırı yoksulluğa itilebilir. Rapora göre virüsün yavaşlattığı ekonomi Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin 30 yıl geriye gitmesine neden olacak.

10:59 - 9/04/2020 четверг
Güncelleme: 11:02 - 9/04/2020 четверг
Diğer
Oxfam'ın raporuna göre Afrika ülkeleri virüsün ekonomik sonuçları nedeniyle 30 yıl geriye gidebilir.
Oxfam'ın raporuna göre Afrika ülkeleri virüsün ekonomik sonuçları nedeniyle 30 yıl geriye gidebilir.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Oxfam'ın yayınladığı rapora göre acil önlemler alınmadıkça Koronavirüs salgınının ekonomik sonuçlarından etkilenen yoksul ülkelerde yarım milyardan fazla insan aşırı yoksulluğa itilebilir.

Oxfam'ın "Yoksulluk Değil, Onurlu Bir Yaşam" raporundaki analizlere göre, hükümetlerin virüsün yayılımını önlemek için durdurdukları ekonomik faaliyetler sebebiyle küresel nüfusun %6 ila 8'i yoksullaşabilir. Bu durum, yoksulluğa karşı yürütülen küresel mücadelenin on yıl geriye gitmesi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi bazı bölgelerde ise 30 yıl geriye gitmesi anlamına geliyor. Küresel nüfusun yarısı salgın sonrasında yoksulluk sınırının altına düşebilir.

Buna göre dünya genelinde günlük 1.90 doların altında kazanan ve "aşırı yoksul" olarak tanımlanan 434 milyon kişinin, dünya genelinde 922 milyona ulaşacağı kaydedildi. Bunun yanında fakirlik sınırı olarak kabul edilen ve günde 5.50 doların altında kazanan kişilerin sayısının ise 548 milyondan 4 milyara çıkabileceği ifade ediliyor.

#oxfam
#rapor
#yoksulluk
#koronavirüs
4 лет назад