|

Meleler devrede

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda aşılama oranının artırılması için bir çağrı da din adamlarından geldi.

00:00 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:40 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Hamit Ergin
Hamit Ergin

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda aşılama oranının artırılması için bir çağrı da din adamlarından geldi. Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, sırası gelen tüm vatandaşların aşı yaptırması gerektiğini belirtti. İslam hukukunda herhangi bir meselede bir karara varmak için işin ehli olan uzmanların görüşlerine itibar edilmesi gerektiğine işaret eden Elçi, koronavirüs de tıbbi bir mesele olduğu için bu hususta uzman doktorların verdiği karar doğrultusunda hareket edilmesini gerektiğini söyledi. Her vatandaşın hem kendisini hem toplumu bu hastalıktan koruması için mutlaka aşı olması gerektiğini anlatan Elçi, “Din görevlileri, hocalar, müderrisler, kanat önderleri olarak bütün toplumu aşıya teşvik ve davet ediyoruz. Başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’daki tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.




ASLA İHMAL ETMEYİN

  • İmam Nevevi Medresesi hocası Sadullah Ergün ise herkese koronavirüse karşı aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Diyarbakır’da vaka sayısındaki artışa değinen Ergün, uygulanması gereken tedbirlerden birinin de aşı olduğunu belirterek, “Aşı olmak her Müslümanın görevidir. Birbirimizi uyarmamız lazım. Özellikle önlem alma konusunda herkesin duyarlı olması lazım. Müslümanların bu konuda duyarlı olması gerekir. Bu hastalığa karşı çok tedbirli hareket etmek lazım. Aşı olmak bir vaciptir, topluma karşı bir görevdir. Asla ihmal etmemek lazım. Herkes aşısını olsun” diye konuştu.

SIRASI GELEN YAPTIRSIN

Batman’da mele Hamit Ergin, çocukları ile aşı yaptırdıklarını belirterek sırası gelen herkese aşı yaptırmalarını tavsiye etti. Ergin “Bir an önce aşı olmak hepimizin görevidir. Aşı insanları koruyor, en azından entübe olmalarını engelliyor. Aşı olmak bir mesuliyettir” ifadelerini kullandı. Din alimi Beşir Aksoy, aşı yaptırılmasının önemine işaret etti. “Aşı zaruridir. Tabipler aşı olun diyorlarsa aşı olunması gerekir. Hem tıp hem dinimize göre, aşı olunmasını herkese tavsiye ediyoruz” diyen Aksoy, kendisinin de aşı yaptırdığını, faydasını gördüğünü aktardı. Aksoy, “Mademki çare vardır, aşı olunması gerekir. Bu konuyu tabipler bizden daha iyi biliyor, onlar konunun erbabıdır” dedi.

#Din adamı
#Koronavirüs
#Aşı
#Güneydoğu
3 yıl önce