|

Nobel ödüllü Fransız doktordan şok iddia: Virüsü Çin üretti

Fransa’da Nobel Ödüllü Profesör Luc Montagnier, Kovid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS’e yol açan virüsten parçalar olduğunu iddia etti.

Haber Merkezi
04:00 - 19/04/2020 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 19/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Virüsün bu nedenle ancak laboratuvarda üretilmiş olabileceğini öne süren Montagnier’in açıklamaları tartışmalara neden oldu. Fransız basınına konuşan Montagnier, SARS-CoV-2 virüsünün genlerinde (RNA’sında), HIV RNA’sına ait parçaların bulunduğunu söyledi.


VIH KESİTLERİ EKLENMİŞ

2008’de Nobel Tıp Ödülü alan araştırmacı, “Araştırmalarımızda bu virüsün değiştirildiği sonuçlarına vardık. Yarasadan gelen klasik bir virüs modeli var. Bu modelin üzerine VIH kesitleri eklenmiş” şeklinde konuştu. Kimin bu değişikliği yaptığını bilmediğini ama Vuhan’daki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini söyleyen Montagnier, amacın “belki de yeni virüsü AIDS’e karşı aşı çalışmalarında kullanmak” olduğunu belirtti. Uzun yıllar virüs üzerine araştırma yapan Prof. Luc Montagnier, AIDS’e neden olan HIV virüsünün keşfi için 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü’ne layık görülmüştü.

Trump mantıklı buldu

  • ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün Vuhan’daki bir laboratuvardan çıktığı iddialarına ilişkin “Bu konuyu araştırıyoruz ama şu anda bu ihtimal mantıklı geliyor. Virüsün bir tür yarasadan bulaştığını söylüyorlar ama bu yarasa Vuhan’daki canlı hayvan pazarında satılmıyordu. 40 mil ötedeydi. Çok tuhaf şeyler oluyor. Araştırıp göreceğiz” ifadelerini kullandı.
#Luc Montagnier
#Fransa
#Çin
#Koronavirüs
4 yıl önce