|

KPSS ÖATB giriş belgeleri yayınlandı mı?

KPSS Alan Sınavı'nın saati ve sınav giriş belgesinin nasıl alınacağı araştırılmaya başladı. ÖSYM tarafından 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumların ertelenmesi açıklamasının ardından sınava girecek milyonlarca aday, KPSS 2022 Alan Bilgisi Sınavı'nın detaylarını araştırmaya başladı. KPSS ÖATB sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? KPSS ÖATB ne zamana ertelendi? İşte KPSS Alan Bilgisi Sınavı giriş belgesi ve sınava dair merak edilenler...

14:34 - 4/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:03 - 4/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
KPSS ÖATB sınav giriş belgesi
KPSS ÖATB sınav giriş belgesi

KPSS ÖABT sınavı için geri sayım devam ediyor. 31 Temmuz'da tamamlanan genel yetenek - genel kültür testlerinin ardından, öğretmenlik alan bilgisi sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. ÖSYM AİS üzerinden KPSS alan bilgisi sınavı yerleri öğrenilebiliyor. ÖSYM, KPSS alan bilgisi sınav giriş yerlerini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Peki öğretmenlik alan sınavı ne zaman? KPSS ÖABT ne zaman, hangi gün? ÖSYM ile KPSS ÖABT 2022 sınav giriş belgesi

2022-KPSS/ÖABT/ALAN BİLGİSİ/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

KPSS ÖAT giriş belgesi henüz yayımlanmadı. Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM Başkanı Ersoy, şunları kaydetti:

"Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI KAÇ DAKİKA VE KAÇ SORU?

Sınavda her alandan 40 soru sorulmaktadır ve her alan için toplamda 50 dakika süre verilmektedir.

İstatistik sınavına katılacakların sınav süresi 60 dakikadır.

#kpss
#kpss öatb
#kpss alan bilgisi
#kpss giriş belgesi
#kpss öatb giriş belgesi
2 yıl önce