|

16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na katılan 18 ülkeden 19 sanatçı, eserlerini 14 Temmuz'daki sergiye yetiştirmeye çalışıyor.

Aa
00:00 - 10/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:57 - 10/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
16. TÜRKSOY Ressamlar  Buluşması
16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

Eskişehir Valiliği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) işbirliği ile düzenlenen ve 1 Temmuz'da başlayan, etkinliğe katılan Türk dünyası ressamları, Murat Atılgan İlköğretim Okulu'nun yaz tatili dolayısıyla, atölyeye çevrilen sınıflarında, yoğun bir şekilde eserlerini hazırlıyor.

Farklı türlerde akrilik ve yağlı boya resimlerini, 14 Temmuz Pazar günü açılacak sergi için yetiştirmeye çalışan sanatçılar, eserlerinin büyük çoğunluğunu bitirdi.

Makedonya'dan katılan Ressam Hakan Karabatak, Ressamlar Buluşması'na katılmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Eskişehir'deki bu kültüre hiç yabancılık çekmeyerek, kendimi bulmak, resimlerimle kendimi ifade etmek ve kültür başkentliğine katkıda bulunmak eşsiz bir fırsat" dedi.

Sergi için semazenlerin yer aldığı "Allah'ı zikreden dervişler" tablosunu yapan Karabatak, "Bu tablo, Konya kadar köklü olan Eskişehir semazenlerine gönderidir. Bu bir aşk meselesidir. Kullandığım form 2007 yılında ortaya çıktı. Bunu resmimde kullanarak, semazen ve semaya yeni bir form katmak, bir sanatçı olarak, yapacağım en büyük şeydir" diye konuştu.

Matrakçı Nasuh'un Eskişehir minyatürü yenileniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan Ressam Bahar Çıralı da böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, resminde Matrakçı Nasuh'un Eskişehir'i anlatan minyatürünü güncelleştirdiğini söyledi.

Ressamlar Buluşması

Etkinliğe Mahsatı İbrahimova (Azerbaycan), Kairbay Zakirov (Kazakistan), Khalida Shimova (Kırgızistan), Adylbek Baiterekov (Kırgızistan), Ortikbay Kazakov (Özbekistan), Rıdvan Coşkun (Türkiye), Allamyrat Muhammedow (Türkmenistan), Rafael Kadirov (Başkurdistan ), Aleksandr Kotojekov (Rusya), Dimitri Savatin (Moldova), Bahar Çıralı (KKTC), Andrei Chikachev (Rusya), Rabis Salyakhov (Tataristan), Alexander Dupchur (Rusya), Gennady Dubrovin (Rusya), Shamil Guliev (Karaçay-Balkar), Zubeir Kadrizade (Ukrayna), Meliha Tepariç (Bosna-Hersek), Hakan Karabatak (Makedonya) katılıyor.

14 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikte, her sanatçı en az 4 resim yapacak ve bu resimlerden 3'ü TÜRKSOY'a birisi de Eskişehir'e hediye edilecek.


11 yıl önce